AKTUALIZOVÁNO: Další auto vjelo pod vlak. A opět v Postřelmově

POSTŘELMOV – Postřelmov je nehodami mezi vlaky a auty pověstný. K další takové bouračce došlo ve středu 27. července kolem půl dvanácté dopoledne. Dvaasedmdesátiletý šofér vjel přímo před projíždějící soupravu, která mířila ze Zábřeha do Šumperka.

železniční přejezd v Postřelmově je místem častých srážek auta s vlakem. Zatím poslední nehoda se zde stala ve středu 29. července. Foto: PČR

„Řidič utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška byla u něj, stejně jako u strojvedoucího, negativní. Zabezpečovací zařízení v době nehody fungovalo,“ uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Kvůli nehodě nejezdily mezi Zábřehem a Bludovem vlaky. K podobným událostem dochází v Postřelmově často. Tamní obecní úřad se už v minulosti opakovaně snažil o to, aby přejezdy doplnily závory. Jenže Správa železniční dopravní cesty jejich instalaci nepovolila. Přejezdy jsou podle ní bezpečné a přehledné.

K poslední tragické nehodě došlo v obci vloni – cyklista při odbočování z cyklostezky přehlédl projíždějící rychlík. V červnu 2016 podobným způsobem zahynul řidič obecní multikáry.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava