Víme, kde zbývají volná místa na středních školách

OKRES – Silné ročníky deváťáků pořádně zamíchaly s přijímačkami na střední školy a gymnázia na Šumpersku. Řada dětí se na vybrané obory nedostala a teď musí hledat alternativní možnosti studia. Pár jich ještě zbývá a redakce Reje ví kde.

Příští rok se může přetlak uchazečů o střední školy opakovat. Opět se totiž budou hlásit další silné ročníky deváťáků, ke kterým navíc přibudou ti, kteří se na preferované obory nedostali letos . Foto: pixabay

„Za poslední roky je to určitě největší zájem o studium na naší škole. Co se týče kapacity školy, je naplněná a do budoucna ji ani zatím neplánujeme navyšovat,“ řekl Rej.cz ředitel gymnázia v Šumperku Milan Maceček.  

Velký zájem o studium eviduje také Střední škola řemesel a služeb v Šumperku. „Kraj jsme požádali o navýšení kapacity školy z 800 na 1100 žáků a bylo nám vyhověno,“ dodala Irena Jonová, ředitelka školy.

Kde jsou volná místa

Rodiče žáků, kteří se nedostali ani na jednu ze dvou škol, kam mohli zaslat přihlášku, mají šanci ještě na několika školách v kraji. Jejich přehled je v tabulce ke stažení ZDE.

Už zmiňovaná střední škola v Šumperku má například volná místa na strojařských maturitních oborech. „Nejde o jednoduché studium, ale absolventi mají jistou dobrou práci a pěkné platy v soukromé sféře,“ dodala Jonová.

Příští rok se může přetlak uchazečů o střední školy opakovat. Opět se totiž budou hlásit další silné ročníky deváťáků, ke kterým navíc přibudou ti, kteří se na preferované obory nedostali letos – mohou si totiž požádat o přestup na jinou školu a podat přihlášku znovu.   




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava