A ven! Město vypovědělo smlouvy „zahrádkářům“

STARÉ MĚSTO – Už na začátku svého funkčního období avizovalo vedení staroměstské radnice, že nebude tolerovat porušování nájemních smluv na obecní byty a pozemky. Na vlastní kůži se teď o tom přesvědčili dva nájemci městských zahrádek. Místo pěstování zeleniny využívali pozemky k úplně jiným věcem.

Černé stavby, alkoholové dýchánky a popíjení mladistvých. Starému Městu došla s některými „zahrádkáři“ trpělivost. Foto: red

„Důvodem výpovědi je hrubé porušení sjednaného předmětu nájmu pozemku, obzvláště však z důvodu nepovolených staveb, nedodržování základní hygieny na pozemku, včetně jeho znečištění lidskými exkrementy, ohrožování mravní výchovy mládeže a soustavnému popíjení alkoholických nápojů na pozemku, včetně pravidelné přítomnosti podnapilých osob,“ stojí v usnesení rady města, která o ukončení nájmu rozhodla. 

Šance pro další

„Uvolněné pozemky nabídneme novým zájemcům, kteří je plánují používat skutečně k pěstování zeleniny, ovoce a podobně,“ uvedl Lukáš Koreš, starosta Starého Města.

Podobný přístup plánuje radnice uplatňovat i v případě pronájmu městských bytů. Nájemní smlouvy nebude prodlužovat nikomu, kdo městské byty záměrně poškodí, odmítne platit nájem nebo nepřistoupí na splátkový kalendář.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava