Seniortaxi nově jezdí na Mohelnicku. Oproti ostatním je služba výjimečná

MOHELNICKO – Po Zábřehu a Šumperku začalo seniortaxi nově fungovat také na Mohelnicku. Oproti oběma zmiňovaným městům se ale zásadně liší v rozsahu míst, kde službu nabízí – kromě Mohelnice jsou to i všechny obce v jejím okolí.

Seniortaxi jezdí nově v Mohelnici i v okolních obcích. Foto: red

„Úkolem služby je pomoci lidem se sníženou schopností pohybu žít aktivně bez ohledu na svůj věk, tedy i ve stáří. Chceme seniorům i hendikepovaným pomoci překonat všechny vzdálenosti a bariéry, které jim brání v plnohodnotném životě,“ uvedl Jiří Karger, ředitel Charity Zábřeh, která se na projektu podílí. 

Seniortaxi je určené pro lidi nad 65 let věku a zároveň se sníženou pohyblivostí, kteří nemohou použít jinou přepravu. Za jízdu se platí paušální poplatek 50 korun. Služba je dostupná ve všední dny od sedmi hodin do půl čtvrté.

Šance pro seniory z venkova

Kromě obyvatel Mohelnice mohou taxíka využít i všechny okolní obce. „Konkrétně Loštice, Úsov, Klopina, Krchleby, Líšnice, Maletín, Mírov, Moravičany, Palonín, Pavlov, Police, Stavenice a Třeština,“ dodává Karger.

Celý projekt je zatím vymyšlen na tři roky, finančně ho podpořily evropské dotace. Bližší informace a postup objednání služby nabízí web senitaxi.cz.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava