Letos poprvé můžete rozhodnout o stavbě roku. Náš region má několik želízek v ohni

OKRES – Stavba roku Olomouckého kraje, která se vyhlašuje jednou za dva roky, letos nabízí novinku – formou ankety totiž může poprvé hlasovat i veřejnost. V nabídce je také několik nominací z našeho okresu.

Jedním z kandidátů na Stavbu roku je i nadhledna Háječek. O prestižní ocenění se uchází také firma WTC z Písečné. Foto: red

„Celý objekt získal novou střechu, obnovou prošla fasáda, která dostala původní podobu z přelomu 19. a 20. století,“ uvedla Nela Friebová, mluvčí Správy železnic, když komentovala opravu nádražní budovy v Hanušovicích. Právě ta je totiž na seznamu nominací také. 

Čas do konce měsíce

Dalšími kandidáty z našeho regionu je například nadhledna Háječek na Zábřežsku, opravený kulturní dům v Oskavě, Dalimilova rozhledna, rekonstruované autobusové nádraží v Šumperku nebo elektrizace trati ze Šumperka do Olomouce. Lidé mohou poslat hlas také opravené budově obecnímu úřadu v Písečné nebo revitalizaci průmyslového areálu WTC ve stejné obci.

"Náš areál pochází ze začátku 20. století, ovšem během socialismu byl značně poškozen. Před několika lety započaly záchranné práce, které jsme realizovali s respektem k historii objektů. Jsem moc rád, že díky úsilí velkého týmů lidí se nám podařilo areál uvést do současného stavu, na který jsme hrdí," uvedl majitel spoelčnost WTC Josef Ťulpík.

Pro nominované stavby mohou lidé hlasovat prostřednictvím webu cenykraje.cz.

Anketa končí 31. března. Soutěž zajišťuje Olomoucký kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a společností Omnis Olomouc.

Cenu Olomouckého kraje Stavba roku může získat také revitalizace průmyslového areálu WTC v Písečné. Foto: Tomáš Knotek



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava