Plachty po letech přestaly hyzdit centrum města

ŠUMPERK - Pro někoho malicherná věc, která nestojí na pozornost, pro jiné symbol laxního přístupu odpovědných lidí . Řeč je o potrhané reklamě, která dlouhé roky hyzdila Hlavní třídu v Šumperku. Po letech nezájmu se konečně podařilo nezvhledné kusy plachet z centra odstranit.

Reklamní bannery, které dlouhé roky visely nad hlavami návštěvníků centra města. Foto: Irena Hájková

"Měli byste napsat o těch škaredých reklamách na městě, které jsou pro Šumperk ostuda," žádala rejdakci před časem Irena Hájková, která zároveň připojila zveřejněnou fotografii. Nápravy se nejen ona dočkala až nyní.

Potrhané staré bannery, které reklamují dávno neexistující firmy, přežily dlouhé roky, aniž by to majitelům nemovitosti či vedení města vadilo. Plápolající kusy látky nechávala radnice bez povšimnutí i ve chvílích, kdy na stejné místo zavěšovala vánoční dekorace nebo výzdobu před konáním mezinárodního folklórního festivalu.

Nestálo to ani korunu

"Reklamy jsme nechali odstranit po domluvě s majiteli objektu, ze kterého vede lano, na nichž byly připevněny. Stačilo udělat dva telefony a problém byl vyřešen," uvedl místostarosta Karel Hošek. Ten dodal, že výškové práce provedlo oddělení komunálních služeb při standardních úklidu, takže odstranění plachet nestálo městskou kasu ani korunu.


 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava