Parádní úspěch! Kino Oko je třetí nejnavštěvovanější v celé zemi. Na co se u nás chodilo nejvíc?

ŠUMPERK - Fantastický úspěch slaví šumperské Oko. Ve statistikách návštěvnosti za sebou nechalo kina v daleko větších městech a v počtu návštěvníků za rok 2022 skončilo na skvělém třetím místě. Bronzová placka je o to víc cenná, že první dvě místa patří pražským kinosálům. Mimo Prahu tak nemá šumperské Oko konkurenci.

Plné hlediště nebývá v šumperském kině pouze při promítání hollywoodských trháků, ale také při cestopisných přednáškách nebo dokumentech. Foto: FB

"Ocenění patří především našim návštěvníkům, bez nich by naše práce neměla smysl. Snažíme se tvořit dramaturgii tak, aby si v programu každý našel to svoje. Těší nás, že diváci chodí, a to v počtech, které nám mohou závidět v celé republice," usmívá se ředitel kina Oko Kamil Navrátil.  

Dobrý výsledek slaví šumperský biograf i přesto, že zejména na začátku roku jeho zaměstnanci dodržovali nutná epidemiologická nařízení a návštěvnost tím byla do značné míry ovlivněna.

Překvapení z Jeseníků

Za vysokou návštěvností stojí hned několik trháků. Absolutní primát patří filmu Mimoni, na druhém místě se umístila pohádka Tajemství staré bambitky 2, která pomohla nastartovat opětovné chození do kina. Třetí místo bral snímek Avatar 2.

„Na Avatara se stále chodí a doposud ho v Šumperku vidělo více než 4600 diváků. Takové číslo by normálně stačilo na první místo, jenže Cameronův velkofilm se promítal na přelomu dvou kalendářních roků," dodal Navrátil.

Příjemným překvapením byl loni film Jeseníky – království horské divočiny, který byl několikrát vyprodán a celkově se loni umístil v prestižní TOP 10.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava