Být na Hanušovicích, Babiš je už prezidentem. V Hraběšicích dostal výprask

OKRES – Zatímco v rámci celého Česka se vítězem prvního kola prezidentských voleb stal Petr Pavel a Andrej Babiš skončil těsně jako druhý, v šumperském okrese je pořadí opačné. A také rozdíl mezi prvním a druhým místem je u nás daleko větší. Babiš vyhrál v našem regionu s 41 procenty hlasů, druhý Pavel posbíral 27 procent. Druhé kolo voleb proběhne 27. a 28. ledna.

První kolo prezidentské volby vyvolalo na Šumpersku velký zájem voličů. Foto: red

Jasné vítězství získal Babiš například v Písařově, kde ho volilo 52 procent lidí, v Rohli 48 procent a například v Lesnici 47 procent občanů. V Hanušovicích dostal předseda hnutí ANO necelých 55 procent hlasů. Naopak v Branné si Pavel připsal úspěch, a to téměř 39 procent, Babiš tam obdržel jen 28 procent. Podobně i v Hraběšicích, kde generála volilo 48 procent lidí, zatímco Babiše jen pětina.  

Stovky neplatných hlasů

První kolo prezidentské volby vyvolalo velký zájem voličů. K urnám přišlo na Šumpersku 67 procent hlasujících, tedy zhruba 65 tisíc lidí. Před pěti lety to bylo méně – tehdy byla volební účast jen šedesátiprocentní. Letos lidé odevzdali v šumperském okrese přibližně 500 neplatných volebních lístků.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava