3 + 1 novoroční otázka pro starostu Miroslava Adámka

Rejdakce požádala primátory a starosty okresních měst Olomouckého kraje o zodpovězení novoroční ankety. Jaký nejdůležitější projekt bude město Šumperk v roce 2023 realizovat? A na co se MIROSLAV ADÁMEK letos nejvíc těší?

"Věřím, že je v zájmu nás všech spolu dobře vycházet a táhnout za jeden provaz," říká starosta Miroslav Adámek. Foto: FB

1. Jaký je nejdůležitější projekt, který bude vaše město v roce 2023 realizovat?

Práce a důležitých úkolů je před námi víc, ale pokud mám jmenovat pouze jednu věc, pak je to určitě rekonstrukce domu kultury. Projekt bohužel nabral zpoždění, kvůli chybám v administraci jsme prakticky znovu na začátku. Přitom technický stav kulturáku je velmi špatný a reálně hrozí, že budova přestane sloužit dřív, než začnou práce na její rekonstrukci. Tomu chceme zabránit, proto musíme podniknout rychlé kroky, aby stavba co nejdřív začala.

2. Jaký z vašich předvolebních slibů začínáte plnit nejdřív?

Intenzivně pracujeme na přípravě revitalizace Sadů 1. Máje, zabýváme se kroky směrem k energetické soběstačnosti městských budov, plánujeme zapojit sportovce a zástupce kulturních organizací do diskuze o směřování podpory sportu a kultury. Chceme celkově zlepšit atmosféru ve městě. Věřím, že je v zájmu nás všech spolu dobře vycházet a táhnout za jeden provaz. Pokud se nám tohle začne dařit, všechny ostatní plány se nám budou snadněji prosazovat a realizovat.

3. Co byste do roku 2023 popřál vaší opozici?

V první řadě přeji všem občanům i kolegům v zastupitelstvu hodně zdraví. Jak jsem zmínil, čeká nás spousta práce, a proto bych si také přál, aby všichni zastupitelé, kteří dostali při volbách důvěru voličů, přiložili ruku k dílu a svými schopnostmi a znalostmi pomáhali městu. I ti, kteří jsou zrovna teď v opozici, mají u mě dveře otevřené.

A na závěr prozraďte, na co se vy osobně nejvíc těšíte v roce 2023?

Snad to nebude znít divně, když řeknu, že se těším na práci. V Šumperku a i v Praze v Senátu nás čeká hodně úkolů a já se na to všechno opravdu těším. Jsou před námi výzvy, které vnímám jako příležitost pro zlepšení života nás všech. Těším se také na společné chvíle strávené s dětmi a doufám, že si najdu čas i na výlety po Jeseníkách a projížďky na motorce.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava