Hledá se ubytování pro 20 koček. Jinak skončí na ulici

ŠUMPERK – Do svízelné situace se dostala chovatelka koček v Šumperku. V jejím bytě ve Starobranské ulici, který musí během pár dnů opustit, se totiž nalézá 20 koček. Pokud se pro ně rychle nepodaří sehnat náhradní ubytování, skončí zvířata na ulici.

Dvacet koček buď skončí na ulici, nebo u dobrých lidí. Foto: archiv

„Paní věc projednávala s městem. Snažíme se situaci nějak řešit, obvolala jsem útulky v kraji, nicméně volné kapacity pro kočky nikde nejsou a Šumperk bohužel útulek pro zvířata zatím nemá,“ uvedla pro Šumperský rej místostarostka města Eva Kostecká.  

Darovat se zatím podařilo jen tři kočky. Ostatních dvacet čeká buď ubytování u vstřícných lidí, nebo život na ulici. Lidé mohou pomoci také pouze dočasnou "adopcí" zvířat. Byt, který chovatelka koček musí opustit, je určený k prodeji a zvířata v něm zůstat nemohou. Podrobnosti o dočasné adopci Micek a Mourků nabízí facebooková stránka Šumperáci si pomáhají.

Město chystá útulek

Šumperská radnice chystá ve městě vybudovat vlastní útulek pro zvířata. „Je to téma, které jsme na vedení města už projednávali,“ dodala Eva Kostecká. Útulek by podobné situace mohl řešit a předcházet těm, kdy se divoce žijící kočky v ulicích města nekontrolovatelně množí a způsobují problémy.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava