Mohelnice přibrzdí s investicemi. Některé odloží napřesrok

MOHELNICE – Mohelnice odloží některé investiční projekty. Konkrétně se jedná o stavbu diskgolfového hřiště a autobusových zastávek ve městě a v místní části Řepová. Radnice totiž na zamýšlené investice nezískala dotace.

„Rozhodli jsme se přesunout tyto projekty na příští rok, kdy se o získání dotací pokusíme znovu,“ potvrdil informace z úvodu textu Pavel Kuba, starosta Mohelnice. 

Omezení dalších investičních projektů město nechystá. A to ani přesto, že se potýká s daňovým výpadkem ve výši tři a půl miliónu korun. Jde o důsledek vypnutí ekonomiky v období epidemie covid-19.

Mohelnice situaci zvládne, v problémech je Šumperk 

„Daňový výpadek zvládneme. Město má totiž vytvořenou finanční rezervu. Nebudeme tak muset omezovat nebo rušit investice, na které jsme dotace už získali. A neuvažujeme ani o úvěru,“ doplnil Kuba.

Potíže s ekonomickými následky koronavirové krize má naopak Šumperk. Zastupitelé na svém posledním zasedání schválili přijetí úvěru ve výši 100 miliónů korun. Odhadovaný výpadek daňových příjmů má činit zhruba osmdesát miliónů a z rezervy ho město nepokryje.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava