Nezávislá volba jde do zábřežských komunálek s týmem patriotů

Značka Nezávislá volba se v poslední dekádě na zábřežské radnici solidně zabydlela. Její zástupci odvedli od roku 2010 kus práce nejen v radě a zastupitelstvu města, ale i ve výborech nebo komisích. Také letos se voličům představuje zkušený tým složený z výrazných zábřežských osobností a z jedné třetiny doplněný o šikovné nováčky. „Kandidátku Nezávislé volby tvoří lidé, kteří se orientují v nejrůznějších oborech, našemu nestorovi je dvaasedmdesát, benjamínkovi šestadvacet. Proto dokážeme společně vnímat potřeby města z pohledu odborníků, ale také všech věkových skupin,“ zdůraznil lídr Zdeněk David.

Kandidáti Nezávislé volby v Zábřeze chtějí navázat na to pozitivní, co se v Zábřehu v posledních letech podařilo. Foto: Jiří Mahdal

Za Davidem, dlouholetým úspěšným šéfem zábřežského kulturáku, na kandidátce figurují další špičky ve svém oboru – ředitel místního gymnázia Martin Paclík a ředitelka mateřské školy Strejcova Bronislava Jurka Karafiátová. Výrazné zastoupení školství potvrzuje u Nezávislé volby i kandidatura nového ředitele základní školy Severovýchod Jaroslava Víta, vedoucí domu dětí a mládeže Marie Novotné nebo dlouholeté sbormistryně a učitelky ZUŠ Zdeňky Jásenské.  

Mladou generaci, která šlape čelu kandidátky na paty, reprezentuje skaut a zvoník František Friedl, pořadatel sportovních akcí na Zábřežsku Michal Sládek nebo organizátorka charitativních projektů Veronika Sležková. Trumfem Nezávislé volby může být i investiční technik odboru rozvoje zábřežské radnice Jiří Mahdal nebo nemocniční kaplan, organizátor humanitárních projektů a čestný předseda Ceny Michala Velíška Vítězslav Vurst. „Důležité je, aby na městě dostali šanci slušní, racionálně uvažující a pracovití lidé, za kterými je vidět kus dobré práce. A také patrioti, kteří dokáží práci pro město něco obětovat. V tomto směru jsme na naši kandidátku náležitě pyšní,“ říká s úsměvem David.

Jeho tým nezávislých kandidátů, z nichž nikdo není členem jakékoliv politické strany, chce navázat na to pozitivní, co se v Zábřehu v posledních letech podařilo. „V právě končícím volebním období zástupci Nezávislé volby pomohli potlačit desítky realizovaných projektů od cyklostezky na Leštinu přes výraznou modernizaci škol nebo rekonstrukci smuteční síně až po vybudování skateparku v bývalém lomu,“ vypočítává dvojka Martin Paclík.

Také Nezávislé volbě je jasné, že ani Zábřeh nečeká v blízké budoucnosti zrovna radostné období. „Město bude muset, stejně jako všude jinde, v prvé řadě nastavit úsporný rozpočet tak, aby v době energetické krize bylo schopno pokrýt například potřeby svých příspěvkovek. Přitom ale musí být dál schopno investovat do projektů – minimálně do těch, které už jsou ve fázi pokročilé přípravy,“ naznačila jeden z hlavních úkolů samosprávy pro nejbližší období Bronislava Jurka Karafiátová. „Druhé velké téma je oblast bezpečnosti. Ačkoliv tady města nemají potřebné legislativní nástroje, uděláme maximum pro to, aby se lidé v našem městě cítili bezpečně,“ uzavřel Zdeněk David. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava