Šumperáci nečekaně ruší kampaň. Dva týdny před volbami

K neobvyklému kroku přistoupili v okresním městě Šumperáci – hnutí, které se chystá kandidovat v komunálních volbách. Narychlo totiž zrušili umístění svých předvolebních plakátů na výlepových plochách. Odůvodnili to tím, že politika nemůže dusit pořadatele kulturních a sportovních akcí.

Plakátovací plochy v Šumperku zaplavily fotky kandidátů do komunálních voleb. Foto: Rejdakce

"Obrací se na nás pořadatelé a kapely, že jim předvolební kampaň znemožňuje dát lidem vědět o svých akcích. Všichni chodíme kolem plakátovacích ploch, tak to vidíme. Jsou přeplněny tvářemi kandidátů. A kulturní, sportovní i společenské akce mají prostor velmi omezený. Přitom je zářijová programová nabídka velmi pestrá," vysvětluje Karel Hošek, lídr Šumperáků.

„Řekli jsme si, že pokud jsme neoslovili občany města svou prací za několik let, tak pár týdnů visící plakát to nevytrhne. Dnes jsme zrušili naši rezervaci a požádali jsme provozovatele městských výlepových ploch, aby náš prostor na výlepovkách dal zpět k dispozici kultuře a sportu,“ doplnil Hošek. 

Plochy patří kultuře

Podle Šumperáků plochy Domu kultury mají patřit kultuře. Hnutí proto teď k podobnému kroku vyzvalo také ostatní politické subjekty v Šumperku.

Předvolební kampaně místních politických stran některé radnice samy regulují. Řada měst a obcí například odmítá zveřejňovat politickou inzerci na stránkách obecních zpravodajů.




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice


INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit