Bývalý hotel Grand znovu ozdobou Šumperka? Pomůže i nové jméno

ŠUMPERK – Dlouho očekáváná rekonstrukce bývalého hotelu Grand v Šumperku se blíží ke zdárnému konci. První hosté se v něm ubytují už začátkem roku 2023. Přespolní i místní lidé se můžou těšit například na moderní restauraci.

Vizualizace nové podoby HOTEL PERK. Foto: Ateliér Partero

Hotel podpoří turistický ruch ve městě 35 komfortními pokoji, 2 konferenčními sály, relaxační zónou a už zmiňovanou restaurací. Tu bude mít pod taktovkou šumperský patriot Jiří Giesl, který už ve městě provozuje oblíbenou kavárnu Pikola.

Nový život hotelu a nová úroveň služeb budou spojeny také se změnou názvu. „Proces výběru názvu byl jedním z nejtěžších úkolů. Chtěli jsme odlišit náš hotel od ostatních pětačtyřiceti Grandů v České republice a také ukázat, že se nesnažíme jen oprašovat zašlou slávu. Navazujeme s úctou na prvorepublikovou tradici hotelu, ale píšeme nový příběh pro 21. století,“ říká zástupkyně investora Andrea Veselovská.

Nový název HOTEL PERK 

Po pečlivých úvahách byl vybrán název HOTEL PERK, který hrdě odkazuje na město Šumperk, ale zároveň nabízí pozitivní význam i pro cizojazyčnou klientelu. V angličtině totiž slovo „perk“ znamená přeneseně ozdobu, požitek, něco navíc a něco příjemného.

„Přáli jsme si název, který bude nadčasový a elegantní jako budova sama, citlivě se přihlásí k městu a místu, ale zároveň bude otevřený pozitivním interpretacím i v jiných jazycích. Přesně to HOTEL PERK dokonale splňuje,“ dodává Veselovská.

Představu o tom, jak bude opravený funkcionalistický hotel zkrášlovat nejen město, ale i rodinné nebo byznysové dovolené svým hostům, si mohou zájemci udělat už za pár týdnů. Na přelomu září a října se budoucí HOTEL PERK zpřístupní veřejnosti v rámci Dnů architektury.






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava