Šumperáci jdou do voleb s ambiciózním programem a silným týmem osobností

Při minulých volbách všechny zaskočili, když skončili na druhém místě. Nyní chtějí Šumperáci zkušenosti, které nabyli jako jediná skutečná opoziční síla v Šumperku, přetavit do práce ve vedení radnice. „Doplnili jsme tým o další osobnosti, které jsou špičkami ve svém oboru a budou tak přínosem pro město. Ať už v jeho vedení, jako řadoví zastupitelé nebo pracanti v komisích,“ představuje kandidátku Šumperáků její lídr Karel Hošek.

Aby žít v Šumperku byla radost! S tímto heslem jdou do voleb Šumperáci - kandidátka plná úspěšných a výrazných osobností. Foto: Lucie Pešková

Za Hoškem jsou kandidátce seřazeni zkušení komunální politici: hudebník Ondřej Polák, ředitel kina Kamil Navrátil, ředitel mezinárodního veletrhu Svět knihy Radovan Auer nebo dlouholetí členové městských komisí fyzioterapeutka Klára Dubovská Holubová a ředitel Miele Uničov Zdeněk Utěšený.  

Přibyly ale i nové tváře: ředitelka Střední odborné školy Eva Kostecká, pedagožka a sportovní trenérka Dagmar Evjáková či zdravotní sestřička Klára Hošková. Kandidátku se rozhodl podpořit i emeritní ředitel šumperského divadla Petr Král nebo ředitel městské policie Zábřeh Václav Doubrava. Úspěšná ředitelka Střední školy řemesel Irena Jonová kandidátku Šumperáků jistí ze symbolického posledního místa. Mladou generaci zastupují skautská vedoucí Zdena Kašparová nebo bojovník za záchranu bikeových tratí v Cihelně Lukáš Chaloupka. Celou kandidátku hnutí Šumperáci naleznete ZDE.

Šumperáci: Zastavíme dramatický úbytek obyvatel

„Naší výhodou vždy bylo, že jsme sestavili tým osobností, který se orientuje v městské problematice a zároveň je schopen do města přinášet nové podněty a vize. Jsme ti, kdo určují témata,“ říká Ondřej Polák. „Minule se to ovšem částečně ukázalo jako naše Achillova pata. Všichni jsme profesionálové v tom, co děláme a nepočítali jsme s tím, že potřebujeme někoho, kdo je schopen svou profesi ze dne na den opustit a stát se placeným politikem. To už nám teď nehrozí. Na tuto pozici se po čtyři roky systematicky připravoval Karel Hošek. Pokud se Kája dostane do vedení města, začne se Šumperk měnit k lepšímu. Navíc bude mít za zády náš skvělý tým,“ doplnil Ondřej Polák.

Program Šumperáků vychází z toho, co prosazují dlouhodobě. „Jednoduše jsme si sedli a řekli si, jak chceme, aby město vypadalo za deset let,“ popisuje vznik programu Radovan Auer. „Chceme aby Šumperk byl městem, ze kterého lidé neodcházejí, ale stěhují se do něj. Zastavit dramatický úbytek obyvatel je alfou a omegou všeho a z toho vychází všechny naše dílčí kroky a plány.“ 

„Zkrátka a dobře – chceme spokojené Šumperáky. A jak se poznají spokojení Šumperáci? Spokojení Šumperáci to tu mají rádi, mají slušné bydlení za dobrou cenu a dobrou práci za slušný plat. Jejich děti chodí do kvalitních škol i kroužků, sportují,“ doplňuje jej ředitelka muzea Marie Gronychová, která je další výraznou osobností na kandidátce Šumperáků.


Vize Šumperáků pro město:

V ROCE 2032

- je v Šumperku dostatek kvalitního bydlení všech kategorií, staví se a rekonstruují jak byty, tak i rodinné domy

- máme moderní a přívětivý městský úřad, který nezná odpověď „Nejde to“

- Šumperk nabízí kvalitní vzdělávání, vedle něj i volnočasové aktivity, kulturní i sportovní vyžití na úrovni centra regionu

- láká turisty z celé republiky i zahraničí, díky kterým mají místní lidé práci a peníze

- pamatuje na svou historii, rozvíjí tradice, váží si unikátního podhorského prostředí a klimatu, ve kterém žijeme

- má kvalitní veřejný prostor, o který radnice důsledně pečuje, spravuje jej a udržuje

- je Šumperk ekologický a čistý, pracuje na své energetické soběstačnosti

- je doprava po městě plynulá a rychlá, ať už člověk musí jet autem, na kole nebo využije veřejnou dopravu

- město umí pomoc potřebným. Sociální a zdravotní služby jsou kvalitní a dostupné

- nabídka služeb a obchodů je široká, protože město podporuje lokální obchod a živnostníky

- dobře se tu vychovávají děti - budoucnost našeho města

- je Šumperk bezpečný!

- lidé se nestěhují z města, ale do něj.


Aby žít v Šumperku byla radost! Aneb momentky z programových setkání Šumperáků: 



 




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice


INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit