Strany odevzdaly kandidátky do komunálních voleb. V Bratrušově kandidují herci, ve Vernířovicích chovatelé

OKRES – Předvolební boj o zářijové komunální volby může začít. Zatímco hlavně v menších obcích půjde do politického klání někdy jen jedno volební uskupení, jinde se o křesla zastupitelů poperou stovky zájemců. Třeba v okresním městě.

Komunální volby se uskuteční ve dnech 23. a 24. září. Ve většině měst a obcí na Šumpersku se bude o hlasy voličů ucházet méně kandidátek než v minulosti. Foto: archiv

„V Šumperku se bude o křesla v zastupitelstvu ucházet 11 stran a hnutí. Ve srovnání s předchozími volbami je to o čtyři kandidátky méně,“ uvedla Soňa Singerová, mluvčí šumperské radnice.

Více stran znamená také více kombinací při sestavování radničních koalic. Jednodušší povolební vyjednávání proto lze očekávat tam, kde kandiduje méně partají. Třeba v Oskavě se do voleb přihlásila jen jedna – Přátelé Oskavy. Jedinou volební kandidátku podali například i lidé v Bušíně.  

Kromě tradičních stran se v komunálních volbách objevují také ryze místní uskupení. Například je to kandidátka Divadlo Bratrušov, Spolek pěstitelů a chovatelů Vernířovice nebo Libiňáci. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava