Dormer Pramet investuje miliardu do rozvoje svého závodu

Dormer Pramet oznámil výstavbu nové haly o rozloze 4,5 tis. čtverečních metrů, a to v areálu svého závodu v Šumperku. Dokončení haly je plánováno na rok 2024. Další investice míří do strojového vybavení ve stávajících halách. Do budoucna plánuje Dormer Pramet vysokou míru automatizace a robotizace výroby při současném navýšení počtu zaměstnanců. Tito najdou své uplatnění v nové výrobní hale. Během tří let plánuje Dormer Pramet investovat v Šumperku jednu miliardu korun.

Nová hala začne růst v příštím roce, ale už letos začnou přípravné práce. Foto: pd

Uplynulých 20 let se řadí v historii firmy Dormer Pramet mezi nejúspěšnější – výroba vyměnitelných břitových destiček, které se používají k obrábění, se během uvedeného období zečtyřnásobila. „Růst výroby byl tažen především investicemi do moderního strojového vybavení. Daní za úspěšnou expanzi v uplynulých dekádách je nyní plně využitá kapacita výrobního závodu," uvádí Radek Hudos, Vedoucí komunikace ve společnosti Dormer Pramet. Tento fakt vedl vedení společnosti k rozhodnutí o investicích v uvedeném rozsahu. V jejich důsledku se výrobní kapacita zvýší o více než polovinu. 

Moderní technologie zajistí, že hluk v okolí závodu bude minimální

Nová hala začne růst v příštím roce, ale již letos v letních měsících začnou přípravné práce. Ty zahrnují především demolici staré haly, využívané aktuálně jako sklad, a přípravu staveniště a inženýrských sítí. Tyto práce započnou v červenci. „Plán prací zohledňuje fakt, že areál Dormer Pramet se nachází uprostřed obytné zástavby. Všechny práce jsou proto plánovány tak, aby měly co nejmenší dopad na bezprostřední okolí šumperského závodu. Rovněž konstrukce haly počítá s umístěním technologií způsobem, který minimalizuje přenos hluku do okolí závodu," upřesňuje Hudos.

V letošním roce dojde na všech vhodných budovách v areálu společnosti k instalaci fotovoltaické elektrárny. Nová budova bude na uvedené navazovat a na její střeše budou rovněž umístěny solární panely. „Plánované investice zahrnují i modernizaci a zvýšení kapacity odpadového hospodářství a další zlepšení třídění odpadu v souladu s cíli společnosti v oblasti udržitelnosti," dodává Hudos a doplňuje: „Více informací o projektu nové haly budeme průběžně publikovat na našich webových stránkách a rovněž na stránce www.pracujtepronejlepsi.cz."   




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava