Hanušovice nabídnou nové byty. Stavět se začne příští rok

HANUŠOVICE – Zhruba 120 bytových jednotek nabídnou lidem Hanušovice. Nízkoenergetické bytové domy vyrostou na místě bývalého Moravolenu v Pražské ulici. Podle plánů radnice půjde o dostupné družstevní bydlení s možností pozdějšího odkupu.

Vizualizace nových bytových domů, které mají v Hanušovicích vyrůst příští rok. Foto: red

„Jde nám o dostupné, ale kvalitní bydlení ve městě. Byty budou vhodné pro rodiny, ale například i pro seniory. Velkou výhodou je fakt, že bytové družstvo si může samo hospodařit s energiemi, takže bude mít částečně pod kontrolou i jejich ceny,“ vysvětlil Marek Kostka, starosta Hanušovic. 

Bydlení zde najde 350 lidí

Byty budou vytápěny a v létě chlazeny tepelnými čerpadly v kombinaci s fotovoltaikou. Město získá ještě letos stavební povolení, na podzim vybere realizační firmu a příští rok plánuje zahájit samotnou výstavbu.

„Byty by měly soužit pro zhruba 350 lidí. Investici bereme jako motivaci pro místní občany, aby z města nemuseli kvůli nedostatku ubytování odcházet jinam. Nové bytové jednotky přivítají i místní firmy, které je chtějí nabídnout svým zaměstnancům jako stabilizační byty,“ dodal starosta Kostka.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava