Lékaři nabídnou lidem bezplatné vyšetření znamének

ŠUMPERK – Po dvouleté covidové pauze se šumperská nemocnice opět připojí k Evropskému dni melanomu. Lidé tak budou moci bezplatně podstoupit vyšetření znamének, z nichž zhoubné nádory vznikají. Preventivní prohlídky jsou na programu už tuto středu 25. května. Nabízet je budou i kožní ambulance na jiných místech regionu.

Lidé, kteří chtějí mít jistotu, že se dostanou na řadu, mohou využít registrace na webu denmelanomu.cz. Foto: NŠ

„Melanom se může vyvíjet kdekoliv na kůži, včetně oblasti dlaní či nehtů. Existují i jednomilimetrové melanomy. A naopak jsou znaménka velkých rozměrů, která nám vůbec nevadí a můžeme je roky jenom sledovat. Proto je právě pravidelná prevence tak důležitá,“ zdůraznila Veronika Paťavová, primářka kožního oddělení Nemocnice Šumperk. 

Vyšetření je zdarma

Zájemci si mohou nechat zdarma vyšetřit znaménka tuto středu 25. května od sedmi do čtrnácti hodin v kožní ambulanci, kterou najdou v prvním patře pavilonu F šumperské nemocnice. Stejnou možnost nabídnou i další soukromé kožní ordinace v Šumperku a Mohelnici.

Lidé, kteří chtějí mít jistotu, že se dostanou na řadu, mohou využít registrace na webu denmelanomu.cz. Na stránkách si vyberou místo i čas, kdy k vyšetření dorazí.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava