Zábřeh čeká zápřah. Investice za 31 miliónů má být hotová do konce roku

ZÁBŘEH - Zábřežská radnice vybrala firmu, která opraví parkoviště za kulturákem i část přilehlé ulice. Investice za 31 miliónů korun má být hotová ještě letos. Na místě někdy blátivé, nebo naopak prašné odstavné plochy, která je za kulturním domem dnes, vzniknou moderní stání.

Tady má vyrůst nové parkoviště. Náročnou akci chce město stihnout ještě letos. Foto: jak

„Na novém parkovišti bude prostor pro více než stovku vozidel. Mimo to doplníme také zeleň a mobiliář. Rekonstrukce čeká také přilehlou Postřelmovskou ulici, kde uděláme například nové autobusové zastávky nebo jízdní pruh pro cyklisty,” uvedl František John, starosta Zábřeha.  

Do soutěže o zakázku se přihlásila čtveřice firem. Vítězná společnost dostala na dokončení díla čtyři a půl měsíce s tím, že staveniště si převezme v létě.

Počítejte s komplikacemi

Po dobu stavebních prací na novém parkovišti musí řidiči počítat s komplikacemi. Současnou odstavnou plochu totiž nebude možné zcela využívat. „Zápřah to určitě bude, ale udělat se to musí. Opravované úseky se budou otvírat postupně. Nebude to tak, že se celý prostor na pět měsíců neprodyšně uzavře,” uvedl John.

Původně město plánovalo, že areál za kulturákem přemění na velký dopravní teminál. Z ambiciózního projektu ale nakonec sešlo.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava