Obchvat města jako hlavní téma komunálních voleb v Šumperku?

ŠUMPERK - Nejvyšší čas řešit obchvat Šumperka! Tak zní slogan, kterým hnutí Šumperáci zahájilo kampaň k letošním komunálním volbám. Podle informací rejdakce má být obchvat města stěžejním tématem také pro další politická uskupení, která se hodlají zapojit do boje o vládu nad šumperskou radnicí.

Zásady územního rozvoje Olomouckého kraje už řadu let počítají s koridorem pro přeložku I/44, tedy obchvatem Šumperka. Samotná realizace stavby je ale zatím v nedohlednu.

"I když město začne jednat o obchvatu hned zítra s ŘSD, krajem, sousedními obcemi a vlastníky pozemku, tak jeho stavba bude zahájena nejdřív za patnáct let. Proto není na co čekat a je nutné celou agendu řešit a tlačit," uvedl Karel Hošek z hnutí Šumperáci.

Zatímco Zásady územního rozvoje Olomouckého kraje už řadu let počítají s koridorem pro přeložku I/44, současné vedení města Šumperka zatím žádnou aktivitu v souvislosti s obchvatem nevyvíjí. Plyne to z oficiálních dokumentů, jako jsou usnesení orgánů města. V novém strategickém plánu, který zastupitelé schválili na konci dubna, se na desítkách stran téma obchvatu objevuje jen v jedné větě v takzvaném "zásobníku projektů". 

Obchvat jako předvolební téma

Na obchvat města se zaměří hned několik stran a hnutí, které hodlají kandidovat v letošních komunálních volbách. Kampaň zaměřenou na realizaci silnice zahájilo hnutí Šumperáci a jako prioritu ho zmiňuje také Zdeňka Dvořáková Kocourková, která v Šumperku povede do voleb Pirátskou stranu. Podle informací rejdakce bude obchvat před volbami slibovat také ODS, která je nyní součástí radniční kolace společně s hnutím ANO, Pro-Region a Pro Šumperk.     

Komunální volby, ve kterých si budou občané měst a obcí vybírat nové zastupitele, se uskuteční letos na podzim ve dnech 23. a 24. září.


Grafický vizuál z dílny hnutí Šumperáci.



INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit