Jen pro největší borce: „Klobouk dolů před všemi,“ smeká šéf Vikýřovické 12

VIKÝŘOVICE – „Aniž bych chtěl jakkoliv přehánět, Vikýřovická 12 byla tentokrát jen pro ty největší borce. A to hlavně kvůli deštivému počasí. Klobouk dolů před všemi,“ smeká upřímně Pavel Směšný, jeden z hlavních pořadatelů oblíbeného silvestrovského běhu.

Šestý díl se šil hodně horkou jehlou. „Natáčení“ to nebylo vůbec jednoduché. „Čekali jsme na změnu a postoje nové vlády. Jaká zvolí opatření, jestli prodlouží nouzový stav. Využili jsme příznivých okolností a všechno upekli na poslední chvíli až po Vánocích. A to bez obvyklé podpory sponzorů a finančních partnerů,“ upozorňuje Směšný.

Ve Vikýřovicích se soupeřilo po roční pauze. Nezpůsobilo ji nic jiného než covidové trápení. Na trať vedoucí okolím obce nedaleko Šumperka se vydalo devadesát nadšených sportovců, kteří se rozhodli zdolat dvanáctikilometrovou trasu plnou nástrah v podobě ledu, sněhu či bahna. 

Králem je malínský expres

Náročné venkovní prostředí nerozházelo Tomáše Křivohlávka z Nového Malína, jenž proťal cílovou pásku za 45 minut a 12 sekund. Byl to čas vítězný. Několik desítek vteřin za ním následovali Ondřej Studnička a Martin Borák. Ženskou královnou letošního ročníku se stala Jaroslava Ježková z Brna (59:53).

„I když nám nepřálo počasí, na startu se sešlo dost závodníků. Jsme za to rádi, naše snaha nebyla zbytečná. Za největší odměnu můžeme považovat pozitivní ohlasy ze strany samotných běžců. Dvanáctka se jim líbila i za ztížených okolností,“ těší Pavla Směšného. „Všem příznivcům děkujeme za vytvoření báječné atmosféry hodné oslavám uplynulého roku. Za tým V12 se už dnes těšíme na nadcházející shledání, ať už při běhu na Silvestra, nebo na červnovém přeběhu republiky.“

Nejrychlejším běžcem šestého ročníku Vikýřovické 12 byl malínský univerzál Tomáš Křivohlávek. Foto: Pavlína Boráková




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava