Největší pekárna na Šumpersku skončila. Na dlažbě zůstaly desítky lidí

ŠUMPERK – Pekárna Skřivánčí dvůr v Šumperku skončila. O práci přišlo zhruba šedesát zaměstnanců. Šumperskému Reji to potvrdil bývalý majitel pekárny. Spekuluje se o tom, že do budoucna v jejich prostorách vyroste centrum poskytující sociální služby.

Nově sklady a někdy možná domov pro seniory – taková je budoucnost největší pekárny v Šumperku. Foto: jak

„Pekárna v Šumperku měla už za předchozích majitelů špatné ekonomické výsledky, kupovali jsme ji ale ve víře, že je dokážeme vylepšit. Zkusili jsme všechny možné kroky k ozdravení a udržené této pekárny. Velmi významně jsme investovali do nových technologií a vybavení. Bohužel to nestačilo,“ uvedl Petr Mlíka, projektový manažer skupiny PEK GROUP. 

Pekárna ukončila provoz k poslednímu listopadu. Jejím prodejem si PEK GROUP slibuje posilnění pozic svých zbývajících provozů.
„Nový majitel bude pekárnu provozovat jako logistické a skladovací centrum,“ dodal Mlíka.

Nový domov pro důchodce?


Zatím pouze neoficiální informace, které má redakce Šumperského Reje k dispozici, hovoří o tom, že budoucnost Skřivánčího dvora může doznat ještě mnoha změn. Objevily se například zprávy, že o areál má zájem nový investor, který ho plánuje přebudovat na domov pro seniory.
Podobný osud jako Skřivánčí dvůr aktuálně zakouší také pekárna v Uničově, která rovněž ukončila provoz. Pece i veškeré strojní vybavení už leží na šrotišti. Co bude s uničovským areálem dál, zatím nikdo netuší.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava