Vývoz popelnic v Zábřehu podraží, bude ale pohodlnější

ZÁBŘEH – Po více než dvanácti letech zdraží zábřežská radnice poplatky za svoz komunálního odpadu, a to o stokorunu. Zároveň s tím ale spouští nový svozový systém, kdy každá domácnost v rodinném domku dostane od města nádoby na tříděný odpad. S plasty ani papíry už tak Zábřežané nebudou muset chodit na sběrná místa.

Majitelé rodinných domků v Zábřeze dostanou nově hned tři nádoby na tříděný odpad. Nikam s nimi chodit nemusí, popeláři je sami vyvezou. Foto: rej

„Chceme takto lidem zpřístupnit a usnadnit třídění odpadu. Nádoby budou zvlášť na bioodpad, papír a plast. Cílem je udržet ceny za svoz popelnic na snesitelné úrovni,“ uvedl František John, starosta Zábřeha. 

Nádoby jsou určeny hlavně pro majitele rodinných domků, vylepšený systém třídění rozšíří ale radnice i na bytové domy a sídliště.

Popelnice pod drobnohledem

„Technické služby provedly důkladný rozbor zábřežských popelnic. Z jeho výsledku vyplývá, že až dvě třetiny odpadu jsme schopni vytřídit,“ informoval Milan Doubravský, ředitel zábřežských technických služeb.

Všechny informace o novém třídícím systému najdou obyvatelé Zábřeha na webových stránkách odpady.zabreh.cz.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava