Mobilní očkovací tým se celý den nezastavil. Nemocnice volá armádu

OKRES - Více než čtyři sta lidí během jediného dne naočkovali zdravotníci mobilního očkovacího týmu na Jesenicku. V průběhu svátku 17. listopadu podali vakcínu proti covid-19 obyvatelům třiadvaceti obcí v regionu. Na Jesenicku i na Šumpersku aktuálně řádí další vlna epidemie koronaviru.

„Lidé byli rádi, že jsme jim vakcínu přivezli a že nikam kvůli očkování jezdit nemuseli,“ uvedl Milan Plesar, jednatel Jesenické polikliniky, která provoz mobilního očkovacího týmu zajišťuje. 

Právě sever Olomouckého kraje patří mezi místa, kde je proti covid-19 proočkováno nejméně lidí. Ukončené očkování tam nemá ani polovina obyvatel. Další výjezd očkovacího týmu je plánován až na polovinu prosince.

Nemocnice omezuje provoz

Zhoršující se epidemiologická situace žene do úzkých nemocnice v kraji. Například špitál v Šumperku rozšiřuje počet infekčních lůžek, omezuje službu na jiných odděleních, odkládá operace a o pomoc s personálním zajištěním služeb už poprosila armádu. Obrátit se chce i na dobrovolníky.

„Uvítáme výpomoc nejen mezi lékaři a zdravotními sestrami, ale opět také mezi studenty i nezdravotníky. Vysoká nemocnost nás trápí i v podpůrných provozech jako je prádelna či jídelna. A samozřejmě jsme připraveni za tuto pomoc nabídnout adekvátní finanční ohodnocení,“ vysvětluje Renata Kleštincová, vedoucí personálního oddělení Nemocnice Šumperk. 

Aktuálně je v Šumperku hospitalizováno na padesát lidí s covidem, deset leží na jednotce intenzivní péče.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava