Vyjde to tentokrát? Šumperk znovu hledá městského architekta

ŠUMPERK – Šumperská radnice znovu zkouší štěstí a snaží se do služeb města získat architekta. Ten by měl nejen pomáhat s architektonickou koncepcí veřejného prostoru, ale třeba i radit občanům při realizaci jejich soukromých záměrů.

Městský architekt, coby moderátor veřejné diskuse, Šumperanům chyběl například při představení některých architektonických prvků opraveného autobusového nádraží. Foto: jak

„Předpokládáme, že městský architekt bude mít část pracovní doby vyhrazenou pro veřejnost, aby mohl po architektonické stránce nabízet poradenské služby pro místní firmy a soukromé osoby,“ uvedla Soňa Singerová, tisková mluvčí radnice.  

Nového městského architekta se snažila získat radnice už před dvěma roky. Vybraný kandidát ale nakonec do funkce vůbec nenastoupil. Jeho vize o náplni práce se tehdy s představami radnice v mnohém rozcházely.

Jde o důležitou funkci

„Určitě jde o důležitou funkci, která v Šumperku chybí. Třeba v sousedním Jeseníku funguje městský architekt skvěle. Je například důležitou osobou při moderování diskuse mezi městem a veřejností v případě, že se připravuje nová veřejná stavba a její podoba,“ vysvětluje šumperský zastupitel Radovan Auer – předseda Šumperského okrašlovacího spolku, který nedávno ve městě pořádal Den architektury.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava