Už jste ochutnali hadí maso nebo cvrčky? Food festival láká na jídlo z ulic celého světa

ZÁBŘEH - Lahůdky z Indonésie, Kanady, Japonska, Argentiny a dalších zemí mohou ochutnat návštěvníci festivalu Jídlo na ulici. Stánky s různorodou nabídkou občerstvení oživí v úterý 28. září ulici Farní, prostory kolem Kapří fontány a amfiteátr před zámkem. Kromě nejlepšího jídla ze všech koutů naší planety pořadatelé slibují doprovodný program, hudbu, dětský koutek a spoustu zábavy.

"Nabídneme speciality z celého světa, třeba z Indonésie, Thajska, Řecka, Kanady, Španělska, Japonska nebo Argentiny. Těšte se na paellu a tapas, burritos, quesadillas a tacos, kanadskou specialitu Poutine, tradiční belgické hranolky smažené na sádle, japonské sushi, španělské koblížky churros, fantastické argentinské plněné taštičky empanadas a mnoho dalších dobrot," vypočítává z nabídky Jarmar. 

Exotické pokrmy, tradiční kuchyně i sladkosti

Na festival dorazí food trucky z celé České republiky. Chybět nebude ani tradiční kuchyně našich babiček. Na akci dostanou prostor i regionální produkty a prezentace originálních gastroprojektů ze Zábřežska. Milovníci sladkého ochutnají muffiny, cupcakes, vafle, palačinky, sladké tvarůžkové dobroty, čokoládové lanýže nebo ty nejlepší nebeské dorty...

"Jsme rádi, že naše pozvání do Zábřehu opět přijal propagátor exotické kuchyně Jan Václavík, který pro milovníky extrémních chutí doveze cvrčky, brouky nebo hadí a krokodýlí maso. A možná i nějaké další extrémní překvapení," dodal za pořadatele Vratislav Jarmar.

Festival je pro návštěvníky zdarma.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava