Další nálož pro rodiče - škola se 1. září neotevře

ŠUMPERK - Další hořkou pilulku musí spolknout rodiče dětí v Šumperku. Poté, co město na celý srpen zavřelo školky a dospělí obtížně sháněli hlídání pro děti, zůstane prvního září zavřená jedna z největších základek ve městě – Vrchlického. Navštěvují ji stovky školáků.

Žáci základní školy na Vrchlického ulici v Šumperku musí čekat, až firma Prumhor dokončí stavební práce. Foto: rej

„Vzhledem k probíhající stavební akci jsem rozhodl o udělení ředitelského volna v termínu od 1. září do 7. září. Rozsáhlé stavební úpravy probíhají systematicky, ovšem podle mého posouzení nelze bezpečně zahájit provoz školy,“ sdělil rodičům její ředitel Petr Málek. 

Město dalo firmě čas do konce září

Provádění stavebních prací svěřilo město firmě Prumhor. Zakázka má hodnotu devět miliónů korun a podle harmonogramu, který schválila Rada města Šumperka, mohou řemeslníci ve škole pracovat až do konce září. Nelze proto vyloučit, že odstávka školy se ještě prodlouží. Předmětem stavebních prací je vybudování bezbariérových učeben.

„Absolutně si nedovedu představit, kam děti dám. Dovolenou mám vyčerpanou a babička je už hlídat nemůže,“ svěřila se redakci Šumperského Reje paní Lenka, jedna z matek dětí, které školu ve Vrchlického ulici navštěvují. 

Negativní reakce rodičů schytává vedení města také na sociálních sítích. Někteří komentující upozorňují například na skutečnost, že se o odložení zahájení školního roku dozvěděli příliš pozdě. 




INZERCE
Hella Mohelnice Hella Mohelnice

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Agent Real
INZERCE
Ostrov Realit