Šumperk plánuje rozšíření zimního stadiónu za desítky miliónů korun

ŠUMPERK – Na necelých čtyřicet miliónů korun má vyjít nové zázemí zimního stadionu v Šumperku. Město chce s realizací začít hned, jak na projekt získá dotace. Zatím má čtyř set tisícovou podporu Olomouckého kraje, radnice přidá osm miliónů, patnáct chtějí vložit ze svého Podniky města Šumperka (PMŠ).

Část peněz na nákladnou výstavbu použijí PMŠ z prodeje hotelu Sport, který městská firma původně vlastnila.

„Na projekt přístavby šaten u zimního stadionu je vydáno stavební povolení. V únoru jsme vypsali veřejnou zakázku a z přihlášených firem jsme vybrali Fortex Stavby, která předložila nejvýhodnější a nejlevnější nabídku,“ uvedl Miroslav Pospíšil, ředitel PMŠ.  

Čekání na dotaci

Podniky nyní doufají v dotaci od Národní sportovní agentury. Šumperský zimák, před časem přejmenovaný na Škoda aréna, prošel nedávno dalšími dílčími modernizacemi – například má nový systém ledování.

„Nová přístavba vyroste na zelené ploše a bude navazovat na stávající severní obvodovou stěnu objektu. V prostoru současné Škoda arény se vybuduje nová severní tribuna, pod kterou vzniknou skladové prostory, sušárny, prádelny a chodby. Ve dvoupodlažním objektu najdou sportovci vedle šaten také posilovnu, umývárnu a toalety, učebny, sklady, klubovny, technické místnosti a regenerační zónu,“ dodala mluvčí města Soňa Singerová.

Pomůžou peníze za hotel Sport

Část peněz, ze kterých PMŠ uhradí nákladnou výstavbu, pochází z prodeje hotelu Sport, který městská firma původně vlastnila. Objektu s pohnutou historií se město zbavilo před několika lety. Původně měla právě tato stavba sloužit jako zázemí pro sportovce, počítalo se s masážními salóny i ordinacemi sportovních lékařů. Nic z toho se ale nakonec nerealizovalo a dnes soukromý majitel hotelu nabízí komerční ubytovací služby.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava