Staronová posila Draků Denis Kindl: Šumperk byl v první lize brán za otloukánka, rádi bychom to změnili

ŠUMPERK – Když někdo vysloví příjmení Kindl, většině hokejových fandů se vybaví jméno bývalého reprezentačního obránce. Přestože se Jakubův mladší bratr Denis prosadil na úroveň extraligy, jeho kariéra se odvíjí ve stínu slavnějšího sourozence. A to při vší úctě k tomu, co dokázal.

Šumperský odchovanec Denis Kindl má na kontě přes 200 extraligových startů. Foto: -rej-

„Takhle jsem to nikdy nebral. Při společném angažmá v Plzni jsme dostali šanci zahrát si v jednom mužstvu, a když nebudu brát týmové úspěchy, zatím je to pro mě největší zážitek v kariéře. Bylo to něco neskutečného. A jestli jsem byl nebo pořád jsem v bratrově stínu, tak právem. Vždyť to dotáhl do NHL, do reprezentace. Jsem s tím úplně v pohodě,“ tvrdí staronová posila Šumperka.

Vyzkoušel si angažmá v zámoří, dostával pozvánky do mládežnických reprezentací, byl součástí kempu mužského národního výběru. Na kontě má přes 200 extraligových startů a 129 kanadských bodů, které nasbíral ve druhé nejvyšší soutěži. I když mu sportovní osud pokaždé nepřál, Denis Kindl je pan Hokejista. Teď mu jde o jediné. Katapultovat šumperské Draky z rozbouřeného moře do klidnějších vod.

Důležitou roli sehrál trenér Janeček

„Nabídka od pana Velčovského byla velice zajímavá. Vzájemně jsme si nastínili svoje plány a představy a došli k dohodě. Všechno jsem konzultoval s panem Janečkem, který do toho chce šlápnout. Má dobrý vliv na kluky, se kterými tady udělal první ligu, dokáže z nich vymáčknout maximum. Právě trenér hrál při mém rozhodování velkou roli,“ přiznává bývalý forvard Třince, Olomouce, Karlových Varů či Plzně.  

„S panem Velčovským jsem byl v kontaktu delší dobu. Vlastně už během minulého roku, kdy jsem potom, co mi to moc nevyšlo v Pardubicích, čekal na nabídky. Společně se mnou kontaktoval i další odchovance. Říkal jsem si, že by nebylo špatné být zase doma a pokusit se Šumperk povýšit na lepší úroveň. Nejen do vyšších pater tabulky, ale také z toho pohledu, aby se na něj hokejová veřejnost začala dívat v příznivějším světle.“ 

„Čeká mě něco jako restart“

S kvalitními týmy objížděl nejprestižnější hokejové adresy v zemi. Ve staronovém působišti jej čekají daleko skromnější podmínky, a to hlavně s ohledem na zázemí a stadión. Jako by luxusní BMW vyměnil za běžné auto a zařadil v něm zpátečku.

„Doba je trošku jiná, navíc jsem z minulé sezóny odehrál sotva půlku. Čeká mě něco jako restart. Pan Velčovský jedná s dalšími odchovanci, kteří by se mohli potažmo vrátit. A mě láká být součástí takového týmu. Šumperk byl v první lize brán za otloukánka, což bychom rádi změnili. Také chci pomoct a přispět k tomu, aby se místní kluci, co doteď působili jinde, vraceli domů. Samozřejmě je to i otázka financí. Každopádně se buduje kádr, který by měl mít navíc než na spodní patra tabulky. Pokud jde o mě, chci dokázat, že hokej hrát umím. Pořád věřím, že kvalitu v sobě mám. A nikde není napsáno, že bych se nemohl vrátit do extraligy a říct si o angažmá, které mě zase posune dopředu.“ 

Juniorské soutěže v zámoří jsou vabank 

Jako junior se pokoušel prorazit za velkou louží. V Kanadě strávil tři poučné roky. „Juniorské soutěže v zámoří jsou vabank. A buď to trefíte, draftují vás a uchytíte se tam, nebo zůstanete doma a budete snažit co nejrychleji proniknout do mužského áčka. Každému to může vyjít jinak. Nic zásadního bych asi neměnil. Zkušenost v Kanadě, klidně pouze jednoroční, bych doporučil každému mladému hokejistovi. Aspoň zjistí, jak to chodí jinde.“ 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava