Drak Marek Peksa okoštoval extraligu. Střihl si jepičí roli za zkrvaveného brankáře Dolejše

OSTRAVA – Běžela třináctá minuta rozhodujícího pátého utkání předkola play-off mezi Vítkovicemi a Kometou. Brankář domácího mužstva Daniel Dolejš sice prudkou střelu brněnského obránce Hallanda zpacifikoval, jenže mu ostře trefený puk pod způsobil helmou tržnou ránu na hlavě. A tak musel do kabiny na šití. V tu chvíli se otevřela premiérová příležitost před hokejovým elegánem MARKEM PEKSOU.

Šumperský brankář nečekaně naskočil do ostrého boje v předkole play-off mezi Vítkovicemi a Kometou. Svou úlohu zvládl skvěle. Foto: Hc-Vitkovice.cz

Pro šumperského gólmana to byl první start v elitní republikové soutěži. Netrval ani pět minut. Po vyrovnání Petra Fridricha na 1:1 se do brankářského revíru vrátil několika stehy „zkrášlený“ kolega Dolejš.

„Nebylo to příjemné, zvlášť když jsme od úvodní minuty prohrávali. Pořád jsem se díval dozadu, že Dolík vyleze sešitý, ale je třeba říct, že Marek to zvládl velice dobře. Měl dva těžké zákroky. Bylo vidět, že je nachystaný. To se mi líbilo,“ pochválil zaskakujícího strážce trenér ostravského celku Miloš Holaň. 

„Povolávák“ za nemocného Svobodu

Peksu si vytáhl do svého mužstva poté, co onemocněl Miroslav Svoboda. A to v rámci spolupráce, kterou před startem ročníku slavný klub navázal s prvoligovým Šumperkem. „Je to další důkaz toho, že spolupráce opravdu funguje. Jsem za to rád. Nejvíce mě těší, že naši odchovanci dostávají možnost vyzkoušet si extraligové prostředí,“ řekl předseda šumperských Draků Vladimír Velčovský.

„Já už měl sbaleno s tím, že mi končí sezóna, a najednou mi přes telefon oznámili, že mám dorazit,“ popisoval nečekaný přesun na sever Moravy jednatřicetiletý gólman. V ostravské šatně se sešel s Petrem Gewiesem, jenž vrcholící ročník rozehrál na Tyršově stadiónu. Produktivní dračí kapitán po postupu do první ligy svými výkony udivoval natolik, že po něm sáhl právě vítkovický gigant. Jelikož Gewiese na zkoušce uspěl, řekl si o smlouvu na další ročník. „Volal mi, že budu spát u něj na bytě,“ prozradil pobaveně Marek Peksa. Zahraničními štacemi ve Francii, Slovensku či Rumunsku ošlehaný hokejista v nepříliš radostném období odchytal za Šumperk šestadvacet střetnutí.

Postup nakonec nevyšel

Dnes už jsou oba na dovolené. Přestože Vítkovice v dramatické sérii vedly 2:0 na zápasy, dobře rozdělanou práci v postup do čtvrtfinále neproměnily. V Brně prohrály oba duely po prodloužení a jejich zkázu dokonal pátý souboj v domácím prostředí. Kometa završila velkolepý obrat výhrou 3:1. Petr Gewiese zasáhl do každého zápasového souboje i přes limitující skutečnost, že měl natržený přitahovač.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava