Žádní béčkaři! Šumperští mladíci si sudkovskou pečeni naporcovali na pět gólových chodů

SUDKOV – Parta šumperských mladíků se po postupu z okresního přeboru zabydlela ve vyšší soutěži velmi rychle. Ve fotbalové I. B třídě, jejíž průběh narušuje řada odložených zápasů, se o kvalitách kousavého nováčka přesvědčili na vlastní kůži i v Sudkově.

Hráči šumperského béčka po triumfu v okresním přeboru neusnuli na vavřínech. V krajské soutěži se drží na lichotivém druhém místě. Foto: mum

V těsném sousedství známého rybníku se hrálo nezvykle už před sobotním polednem. I když to ze začátku prvního poločasu na žádnou demolici nevypadalo, daleko výživnější předobědové menu nachystali přihlížejícím diváckým strávníkům hostující “kuchtíci”.   

Poté, co je ve 25. minutě zachránil důležitým zákrokem brankář Jakub Žanda, začali svého soupeře postupně porcovat na pět gólových chodů. V nejednom případě se oku lahodící kulinářské hrátky nebáli tahat až do kuchyně, z čehož vyplynuly brankové momenty vystřižené přímo z fotbalové učebnice. Chutnou svačinkou načal vadnoucího protivníka Kamil Svačinka, dvakrát zacílil přesně i Tomáš Valenta. Na 0:4 upravoval z trestného kopu exsudkovský Petr Morong. Když se daří, tak se daří.  

Libinská desítka pro Českou Ves  

Ještě větší nářez schytala ve víkendovém kole v posledních týdnech těžce zkoušená Česká Ves. V Libině s ní neměli slitování, konečný výsledek 10:0 nepotřebuje žádné další komentáře. Je totiž všeříkající. V poslední minutě završil extrémní trápení nešťastníků z Jesenicka Radislav Hrůzek.  

Dvakrát velké bravo  

V nejvyšší krajské soutěži zabrali naplno fotbalisté Rapotína, jimž nakročení do nové sezony vůbec nevyšlo. K tomu, aby v poslední době čím dál méně výraznou Mohelnici knokautovali hned třikrát, potřebovali necelou první půli. Ve 41. minutě zkompletoval čistý hattrick jediný střelec zápasu - do přestávky neudržitelný Jiří Ševčík.    

O patro níž zaslouží uznání bojovníci z Bludova. Přestože od 38. minuty prohrávali už o dvě branky, nesložili zbraně a všehoschopné Bernartice obrali o všechny body, co byly v sázce. Ve druhé minutě nastaveného času dokonal obdivuhodný obrat Martin Kašpar.  




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest