Když se nenecháte odradit. ŠumpeRUN stál za to i v novém termínu

ŠUMPERK - Nenechali se odradit. Když jim dlouho dopředu oznámený termín šestého ročníku zhatily povodňové hrozby, vyhlásili nové datum. Organizátoři populárního běžeckého závodu ŠumpeRUN potvrdili, že se jen tak nevzdávají.

Eva Filipiová, vítězka ženské kategorie, těsně před startem hlavního závodu. Foto: Milan Dvořáček

Nejlepší odměnou jim byly snaživé výkony několika stovek účastníků ze všech věkových kategorií. Největší pozornost se podle očekávání upírala k hlavnímu závodu. Do deset kilometrů dlouhého soupeření se zapojilo 200 aktérů.  

V ženách bez překvapení  

V ženské kategorii se žádné překvapení nekonalo. V případě Evy Filipiové to byla “one woman show”. “Nová trať mi připadala o něco lehčí, protože kopeček na náměstí uměl brát síly. A taky byl ve finiši, takže se tam ještě docela míchalo kartami,” porovnávala zasloužená vítězka. “Jak se odměním? Asi dobrým hambáčem,” rozesmála se od ucha k uchu Filipiová.  

Zadýchaný, ale šťastný  

Mezi muži triumfoval Ondřej Studnička, jenž v přetahované o zlato předčil další medailisty – Petra Héneka a jmenovce Pavelku. Že to nebyla žádná procházka rozkvetlou alejí, dokazoval jeho unavený výraz v obličeji. Po doběhu do cíle sotva lapal po dechu. “Dvě kola se mi jevily celkem v pohodě. V tom třetím se ale začalo zrychlovat a bylo to horší. Chtěl jsem se držet vepředu a ve správné chvíli to strhnout na svoji stranu, což se podařilo,” konstatoval mužský šampion.  

“Opět jsme si to parádně užili, byť nás nové prostředí a extrémní zájem dětí fakt prověřil. Velké díky patří všem závodníkům, dětem, co se zapojily, a samozřejmě i našim partnerům a dobrovolníkům, bez kterých by to nešlo. Tak za rok zase na značkách!” uzavřel letošní ročník za pořadatelský tým Michal Kleštinec.   

  

 

 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest