Draci začali klopýtat, pevnost bobří hráze příliš neprověřili

ŠUMPERK - Hokejisté Šumperka po nadějném rozjezdu a čtyřech výhrách za sebou začali klopýtat. Z posledních třech kol druhé ligy vytěžili jen dva body a v průběžném pořadí museli nedobrovolně vycouvat z medailových pozic.

Daniel Vachutka zamířil do černého už sedmkrát. Gólový křídelník nejčastěji těží z asistencí a nápadů, které vymýšlí spoluhráč Tomáš Pospíšil. Foto: dracisumperk.cz

Na jejich tabulkovém ústupu se podepsala úvodní porážka v sezoně, kterou utrpěli ve Žďáru nad Sázavou. Z nemalé části za ni mohly zbytečné fauly nejzkušenějších hráčů.  

Tresty za osudové fauly 

Následné domácí utkání proti nepříjemné Technice Brno zachraňovali až v úplném závěru základní hrací doby. A znovu pykali za prohřešky proti pravidlům. O nejtěsnější vedení 2:1 přišli dvěma direkty, které schytali ve chvíli, kdy na ledové ploše nemohli operovat v plném počtu. “Oslabení na konci zápasu, v nichž jsme dvakrát inkasovali, mě hrozně štvou,” nezastíral hlavní trenér Draků Tomáš Sedlák. 

Drama se šťastným koncem 

Jeho svěřenci se vymanili z nejhoršího až v čase 58:35, kdy šťastně vyrovnal Daniel Vachutka. Se sedmi přesnými zásahy nejlepší šumperský střelec vytvořil společně s prostějovským hostem Skuhrovcem a tvořivým šikulou Pospíšilem nejnebezpečnější útočnou letku svého mužstva. A byl to výše zmiňovaný David Skuhrovec, jenž se jako jediný zaskvěl při penaltové loterii, která určila dvoubodové vítěze.  

Na obzoru náročný trojboj 

V sobotu při střetnutí ve Valašském Meziříčí zručný forvard v dračí sestavě scházel a bylo to znát. Hosté se směrem dopředu prosadili pouze jednou a pevnost bobří hráze příliš neprověřili. Po dvou slepených gólech z první části tahali za kratší konec provazu a nezbylo jim nic jiného, než skousávat zaslouženou porážku 1:4. 

“Přijde mi to už hloupé, ale opět se budu opakovat. Pokud se nebudeme tlačit do brány, nezlepšíme střelbu a nezačneme proměňovat přesilové hry, kterých jsme měli víc než dost, nebudeme vyhrávat. Že se k nám občas přikloní štěstí? To neznamená, že na naší straně bude pořád,“ hořekoval nespokojený kouč Sedlák.  

Draci ve středečním utkání proti Velkému Meziříčí potřebují nutně bodovat na sto procent. I proto, že je v následném programu třetí nejvyšší soutěže nemine náročný trojboj v podobě venkovních duelů ve Znojmě a Vyškově. Proloží je extrémně těžký test skládaný proti vedoucímu Havířovu. Obě domácí prověrky začnou shodně v 18 hodin. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest