“Jánošík” Jílek znovu na stupních vítězů, u slovenských sousedů uhájil těžce vydřený bronz

TERCHOVÁ - Zatímco ve známém příběhu legendární Jánošík bohatým bral a chudým dával, v extrémním triatlonovém závodě, který nese jméno známého slovenského zbojníka, nešetří vůbec nikoho. David Jílek o tom ví své.

David Jílek se na Slovensku nenudil. Byla to dřina jako hrom. Foto: fb

Sympatický sportovec pocházející ze Zábřeha dokončil plaveckou část na druhém místě, během cyklistického šlapání se dostal dokonce do vedení. “Kolo probíhá v podstatě celé za tmy, protože se jede od jedné hodiny ráno. Během 90 kilometrů se mi podařilo navýšit náskok na 13 minut,” popisoval Jílek. I když se jeho časová výhoda před ostatními po “červené smůle” a pětiminutovém čekání na semaforu částečně smrskla, všechno vypadalo nadějně.  

Běh se proměnil v černou můru 

Myšlenky na celkové prvenství se mu honily hlavou i v průběhu náročného běhu. “A to i přes první technický úsek, který se odehrával v pro mě naprosto neběhatelném terénu. Nakonec jsem byl rád, že jsem ustál alespoň třetí místo,” přiznal bez vytáček David Jílek. “Přišla na mě docela nepříjemná krize. Obrovské díky mému supportu, že mě dotlačil do cíle. Chtěl jsem vyhrát, ale kluci byli prostě lepší,” uznal vzápětí sportovně. “Jánošík opět nezklamal. Plavání od půlnoci za tmy, kolo v noci s 2400 m převýšením a neskutečně krásný a těžký běh s převýšením 2700 m. Všechno orámcovaly krásná atmosféra a bezchybná organizace.” 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček