Draci se pustí do mistrovských bojů. Posílený tým překvapivě podpoří zkušený forvard s bohatou extraligovou minulostí

ŠUMPERK - Čas zkoušení, čas ladění, čas hájení. Všechno je fuč! Hokejový Šumperk stojí na prahu dalšího druholigového putování, do nějž se pustí už ve středu večer na ledě Nového Jičína.

Tomáš Pospíšil je po mnoha štacích ve vyšších soutěžích - včetně té litvínovské - zpátky doma. Novou sezonu rozehraje v rodném Šumperku. Foto: Hynek Haruda/HCVerva.cz

Draci sice nestačili v nejtěžším přípravném testu na favorizovaný Přerov, jinak ale jeho výsledky ze zápasů se soutěžními konkurenty z poslední doby vyvolávaly příjemný optimismus. Novojičínské Ďábly udolali doma i venku, v generálce na ligu pak dokonale zaskočili sebevědomý Vyškov. A ještě k tomu na jeho ledě. 

Dopředu super, dozadu mezery 

“Směrem dopředu si kluci plnili, co měli a vytěžili z toho maximum. Vzadu nám to ovšem ještě trochu skřípe, takže musíme na odstranění defenzivních nedostatků dál pracovat. Kdyby totiž Vyškov proměnil šance, které si vytvořil, měli bychom obrovský problém. Pochválit musím Marka Micku, který zachytal výborně. Výhra je to cenná a pevně věřím, že ji přeneseme i do prvního mistrovského zápasu,” prohlásil po překvapivě vysokém vítězství 5:1 Radek Fischer. Asistent hlavního trenéra Sedláka při tom zmínil jméno mladého gólmana, který v Šumperku usiluje o post jedničky. 

Šumperk v přípravném období spolupracoval s prvoligovým Prostějovem, který mu na jednotlivá utkání uvolnil brankáře Irgla a Štipčáka, či útočníky Skuhrovce a Jenčovského. 

Vybuchla malá přestupová bomba 

Jestliže v jejich případě by se jednalo o výpomoc prostřednictvím střídavých startů, Tomáš Pospíšil kývl klubu z rodného města na celý soutěžní ročník. A protože se sedmatřicetiletý forvard může pochlubit zámořskou a extraligovou minulostí, jedná se o malou hokejovou senzaci. Vždyť na nejvyšší republikové úrovni zaznamenal přes 500 startů! 

S Litvínovem, jenž vlastní Pospíšilova hráčská práva, se vedení Draků dohodlo na hostování do konce sezony. Zkušený útočník naznačil svůj potenciál v duelech v Novém Jičíně a ve Vyškově, v nichž dohromady nashromáždil pět kanadských bodů. Obnovenou domácí premiéru v mistrovském souboji by si měl odbýt v sobotu 21. září, kdy se ve Škoda aréně ukáže nevyzpytatelný Hodonín. Hrát se bude od 17 hodin.   




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček