Když počasí neporučíš. Sport musel na vedlejší kolej

ŠUMPERK - Na mnoha místech bylo v sázce ohrožení lidských životů. Morava se v posledních dnech ocitla pod těžkou palbou dešťové vody, a tak není divu, že se veškeré sportovní aktivity musely odklonit na vedlejší kolej.

Smůlu měl i tradiční Kolštejnský okruh v Branné. Foto: fb

S dostatečným předstihem sáhli ke zrušení víkendového programu šéfové Fotbalové asociace. Neplánované volno měli mimo jiné i hráči “divizního” Šumperka, kteří po špatném vstupu do sezony chtěli pod vedením nového trenéra Radima Netopila setrvat na příznivější bodové vlně.  

Jako jedni z posledních se o odložení svého sobotního utkání dozvěděli šumperští florbalisté. “Mužské áčko po dohodě s Hranicemi utkání prvního kola Národní ligy odkládá. O novém termínu budeme včas informovat. Všem v ohrožených oblastech přejeme hodně síly a nulové škody na majetku i zdraví,” objevilo se na klubových stránkách několik hodin před spuštěním nové sezony. 

Smůla i pro tradiční akce  

Podle očekávání měly smůlu i dlouho připravované akce. Vynucenou stopku museli na základě nařízení státních orgánů přijmout organizátoři legendárního Kolštejnského okruhu.  

Zatímco 26. ročník oblíbeného soupeření historických silničních motocyklů v Branné byl nenávratně odpískán a o cenu Václava Paruse se pojede zase až za rok, pořadatelé čím dál populárnějšího ŠumpeRUNu se nevzdávají.  

“Výstraha ohledně extrémních srážek a povodňového ohrožení dosáhla nejvyššího stupně. Bezpečnostní rada a Povodňová komise města nám doporučily akci odložit. Závod se proto přesouvá na nový termín – 28. září. Všechny registrace zůstávají platné. Pokud někomu nový datum nevyhovuje, může nás kontaktovat prostřednictvím mejlu sumperun@gmail.com. Domluvíme se na vrácení startovného nebo převodu na jiného závodníka. Děkujeme za pochopení a těšíme se na vás,” upřesnili představitelé sportovního zápolení, jehož start bude u Hotelu PERK. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček