“Nový” Zábřeh se veze na horské dráze, po domácím debaklu skalpoval ambiciózního nováčka

ZÁBŘEH - Fotbalový Zábřeh odstartoval novou oddílovou éru. Přesněji staronovou. Do klubu, který zažil slavnější třetiligové časy, se totiž vrátil známý funkcionář Bohuslav Charvát. Sulko se pod jeho vedením veze na divoké horské dráze, zatím vedla k solidnímu šestibodovému zisku.

Jednou z největších posil Zábřeha po návratu Bohuslava Charváta (vlevo) se stal univerzál Petr Linet. Foto: Denik.cz

Posílené mužstvo navnadilo z předešlých let poněkud unavené příznivce těsným vítězstvím 3:2, které si vystřílelo v úvodním kole v Brodku u Přerova.  

Pětistovka diváků nestačila koukat 

A tak není divu, že si na okresní derby s Mohelnicí našel cestu úctyhodný počet fanoušků. Více než pět set diváků na zápas krajského přeboru? To se jen tak nevidí. Většina z nich ale musela rozdýchávat trpké zklamání. Svěřenci trenéra Jáněho inkasovali čtyři góly, a protože se zmohli na jedinou korekci za rozhodnutého stavu, trousili se z trávníku jako spráskaní psi. Čekalo se všechno, na debakl hostitelů by si ale vsadil asi jen málokdo.

Rychlá náprava v Olešnici

Fotbalisté Zábřeha se z tvrdého direktu velmi rychle oklepali. V prestižním víkendovém střetnutí dokázali brankově přetlačit ambiciózního nováčka z Olešnice. Pro bosse Charváta se jednalo o nevšední záležitost, před svým comebackem do Zábřeha totiž právě na “předměstí” Bouzova v předešlých ročnících dotvořil nevšední projekt, který vedl až k postupu do nejvyšší krajské soutěže.

V sobotu jej potěšily letní posily Sulka, které se přestěhovaly na městský stadion z nedalekého Šumperka. V 86. minutě přidal druhou trefu hostů v utkání Petr Linet, jehož zásah měl tříbodovou hodnotu. Společně s ním se vydali stejnou fotbalovou stezkou Martin Antl či Filip Nízký, další starty přidává na jiné okresní adrese Miroslav Podhorný. Velký návrat do důvěrně známého prostředí ohlásil Marek Šichor, jenž se s pomocí zábřežského působení propracoval až do slavného Baníku Ostrava. Teď je zpátky tam, kde s nejpopulárnější kolektivní hrou na světě jako malý kluk začínal.   

Vede Mohelnice, Rapotín se trápí     

Krajský přebor má překvapivého lídra. Mohelnice si kromě Zábřeha poradila i s Čechovicemi a Konicí a po třech výhrách v řadě je v čele průběžného pořadí jako jediná bez sebemenší ztráty. Na opačném pólu tabulky se krčí utrápený Rapotín, který dosud ani jednou neskóroval a sám obdržel potupných dvanáct “fíků”. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček