Šumperk nakročil do divizních bojů špatnou nohou, doma tvrdě narazil. Fotbalový okres přišel o legendu

OKRES - Samé špatné zprávy. Vlajková loď reprezentující okresní scénu na divizní úrovni plynule navázala na nepřesvědčivé výkony z přípravného období a po tvrdém nárazu si přivodila újmu hned při první mistrovské bitvě. Aby toho nebylo málo, fotbalový okres zasáhla ještě jedna mnohem zásadnější rána. Překvapivá, osudová, plná velkého zármutku.

Fotbalový Šumperk po třech inkasovaných brankách v řadě musel trávit další zklamání. Foto: fb

Klub z Tyršova stadionu se ve čtvrté lize vrátil do sousední skupiny E, takže bude narážet na jiné soupeře než v předešlém ročníku. “Podle mě je fotbalovější a celkově kvalitnější než vedlejší efko. Kluci to nebudou mít vůbec jednoduché,” varoval Antonín Titzl, bývalý trenér a pravidelný návštěvník domácích zápasů, jenž nijak neskrývá své obavy. 

Rozpaky se daly krájet 

Že na tom něco bude, napovědělo nedělní otevírací střetnutí. Šumperk sice nad Všechovicemi vedl po trefě Patrika Strnada, jenže vedení neudržel a po třech inkasovaných brankách v řadě musel trávit víkendové zklamání. Takřka 250 platících diváků se premiérových bodů v nově odstartované sezoně nedočkalo a všeobecné rozpaky se daly pomyslně krájet na nemalé díly. 

Kabinou se prohnal silný vichr 

Šumperskou kabinou se v letních týdnech prohnal docela silný vichr. Dopad odchodů několika důležitých hráčů byl patrný už v přátelských duelech, kdy se nekompletní mužstvo adekvátně nepopasovalo ani s Medlovem. Od účastníka krajského přeboru obdrželo čtyři góly a bezkrevným představením nikoho nepotěšilo. V pohárovém svátku marně vzdorovalo třetiligovému Uničovu a znovu z toho byla nelichotivá čtyřka na kontě schytaných brankových direktů. Tentokrát bez jediné odpovědi.   

Fanoušci si musí zvykat na nová jména. Není jich málo. O tom, že sestava se Stašákem, Kneifelem, Nováčkem, Mrázem, Mikešem, Králem, Konečným nebo navrátilcem Vaňkem bude potřebovat čas na doladění nezbytných větších i menších detailů, není pochyb. Je na čem pracovat a v Šumperku si to dobře uvědomují. 

Odešla brankářská legenda

Porážky ke sportu patří odjakživa. Pořád to jsou ale jen porážky. Pořád to je pouze sport. Neexistuje nic cennějšího než lidský život. V pondělí 29. července dotikaly životní hodiny Josefa Suchana. Do fotbalového nebe vystoupal náhle, bez varování a naprosto nečekaně ve věku 59 let. Brankářská legenda spojila bohatou kariérou mimo jiné i se Šumperkem, výborné jméno si udělala také ve Velkých Losinách, Bratrušově či Rudě nad Moravou. Odešel nadšenec, který si gólmanské rukavice navlékal tak často a dlouho jako málokterý kolega ve specifickém sportovním oboru. Čest jeho památce... 


Autor: mum 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček