Brzobohatá se představí na mistrovství světa. Za zády nechává už i kluky

ZÁBŘEH - Zábřežská cyklistika slaví velký úspěch. Johanna Brzobohatá se nominovala na mistrovství světa v cyklotrialu. Očekávané mládežnické "mecheche" vypukne v srpnu v sousedním Německu.

Johanna Brzobohatá zdatně ovládá hned několik disciplín. Foto: Dušan Karásek

Brzobohaté se to podařilo díky poctivé celoroční přípravě podpořené Městem Zábřeh, které vybudovalo v bývalém lomu tréninkový prostor TRIAL park a pomohlo talentované sportovkyni mimo jiné před mezinárodním kempem v Maďarsku. 

Natřela to i klukům! 

Devítiletá školačka 3. ZŠ v Zábřeze absolvovala všechny závody Českého poháru, ve kterých v několika kategoriích končila na medailových pozicích. Na jejím pomyslném štítu se blýská i titul mistryně republiky, v základní OPEN třídě nenašla přemožitele ani mezi chlapci! 

Při finálním nominačním soupeření na republikovém šampionátu v Hamrech nad Sázavou ukořistila v UCI kategorii Youth girls bronzovou medaili. V boji o titul chybělo ke zlatu pouhých třicet bodů, respektive překonání tří náročných překážek. 

Nejen cyklotrial, ale i košíková 

Johanna Brzobohatá se pro všestranný rozvoj věnuje v Šumperku basketbalu a ve Sportovním centru v Prostějově i silniční a dráhové cyklistice. Ve sprintu družstev na dráze v rámci mistrovství republiky na velodromu v Třebešíně obsadila páté místo mezi staršími žákyněmi. V Moravském poháru v Prostějově si ve vícebojařské olympijské disciplíně OMNIUM zajistila lichotivou čtvrtou příčku v mladších žačkách. 

 Foto: Ivana Brzobohatá







INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest