Nový Malín vyhlíží historickou sezonu. Velké Losiny se z krutého knokautu musí otřepat v nižší soutěži. Pomůže trenérská hvězda?

OKRES - Fotbal dokáže přinášet radost, ale i smutek. Nevěříte? Stačí se optat na dvou známých okresních adresách. Zatímco v Novém Malíně využili postupové možnosti, která se třetímu týmu uplynulého ročníku I. B třídy naskytla, losinští smolaři museli strávit hodně hořký sestupový osud.

Nově se tvořící losinský tým si na úvod přípravného období připsal cennou remízu. S nedávno ještě divizním Jeseníkem se rozešel smírně 2:2. Foto: fb

Ač borci z Velkých Losin skončili v krajském přeboru daleko od úplného tabulkového dna, v extrémně napínavém finiši jim to nebylo nic platné. Větší štěstí se usmálo na podobně namočené “sousedy” ze Zábřeha.   

Setkání v I. A třídě 

Co to znamená v praxi? Přestože se to zdálo ještě před několika roky takřka nemožné, vlajkové lodě obou oddílů zakotví v jednom soutěžním přístavu. Bude jím I. A třída. 

Pro malínské skokany je to historický posun do šestého nejvyššího fotbalového patra. A také potvrzení toho, že to může jít i bez drahých posil odjinud. V Malíně se vydali cestou poctivé práce s mládeží, a že to byla dobrá volba, potvrzuje triumf dorosteneckého mužstva. Pod vedením trenéra Hamaly neprohrálo za celý minulý ročník okresního přeboru jediné utkání a nejvydařenější období v oddílové historii zvýraznilo dalším slavným postupem.

Losinám pomůže známý lodivod   

V Novém Malíně se po právu juchalo, na stadionu ve Velkých Losinách už pomalu začali spřádat plány, které známému klubu z ještě známější lázeňské obce naboural neradostný pád o soutěž níž. Ačkoliv si to dlouho nikdo nepřipouštěl, tradiční bašta s věrnou fanouškovskou základnou skončila první pod čarou a musela se vypořádat s nezměnitelným faktem, že účast v krajském přeboru je minimálně na rok minulostí. 

Funkcionářská parta kolem charismatického “šéfa” Radka Svedka se věšet nehodlala a pustila se do práce. Nebude na to sama. Po překvapivém konci v Šumperku, odkud byl odejit, potvrdil návrat na místo činu uznávaný kouč Petr Strnad, který loni obdržel cenu za nejlepšího mládežnického trenéra České republiky. 

LOS I. A TŘÍDY 

PRVNÍ KOLO

Sobota 10. srpna: Nový Malín - Loštice, Bludov - Určice, Náměšť n. H. - Lesnice, Litovel – Troubelice, Bernartice – Paseka.

Neděle 11. srpna: Velké Losiny - Maletín, Sokol v Pivíně - Šternberk B. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest