Senzace! Atletka Berková se vrací do Šumperka jako novopečená vicemistryně Evropy

ŠUMPERK, SLOVENSKO - Celoroční dřina na trénincích se jí vyplatila. Atletka TJ Šumperk Ema Berková před pár týdny získala zlatou medaili na mistrovstvích ČR, kde navíc stanovila nový rekord šampionátu. O uplynulém víkendu excelovala i na Mistrovství Evropy U18 v Bánské Bystrici. Podívejte se na fotogalerii.

Dřina, vyčerpání a radost. Ema Berková se právě stává vicemistryní Evropy. Foto: ČAS – Jan Houska

Ema Berková dorazila na atletickém Mistrovství Evropy U18 v Bánské Bystrici v brilantní formě. V úvodním rozběhu skončila na skvělém pátém místě, avšak ten pravý majstrštyk si schovala až na hlavní závod. Ve finále na 2 000 m překážek doběhla na senzačním druhém místě a stala se vicemistryní Evropy, navíc s novým osobním rekordem 6:34,63.

"Šumperská střela" se na evropský šampionát intenzivně připravovala pod vedením trenéra Jana Kosteckého. Jejich společná práce přinesla fantastické výsledky a ukázala, že tvrdá práce a odhodlání se vyplatí.

Dvě zlata a rekord

Evropský šampionát tak potvrdil úspěšnou éru, kterou Ema Berková prožívá. Nedávno se vrátila z ostravského Mistrovství ČR, kde nedala soupeřkám šanci. Nejenže na své hlavní trati 2 000 m překážek zvítězila s velkým náskokem, ale rovněž stanovila nový rekord mistrovství ČR 6:37,90.

Zlatou medaili získala také na trati  3 000 m. I když šlo už o závod vyrovnanější a rozhodovalo se až v cílové rovince, díky skvělému finiši si šumperská hvězda doběhla pro druhé zlato v čase 9:56,39.

Kvalitní výkony a osobní rekordy předvedly na republikovém mistrovství i další šumperské atletky Sára Sikorová (8. ve skoku o tyči) a Anna Sýkorová (9. na trati 2 000 m překážek v osobním rekordu 7:57,24).




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Hlas pro náš kraj