Florbalový bomber roste v úspěšného trenéra, s mladým výběrem si užil snovou sezonu

ŠUMPERK - Ani zdaleka to neplatí pokaždé. Když jste měl nebo máte dobrou hráčskou kariéru, automaticky to neznamená, že budete i dobrým trenérem. V případě Jiřího Trávníčka se zdá, že by se mohlo jednat o propojené nádoby = kdo umí, ten umí na všech frontách.

Z vyhlášeného kanonýra mužského áčka Jiřího Trávníčka se stává velmi dobrý trenér. Foto: fb

Jeho ofenzivní hráčská produkce každoročně přispívá k tomu, že se florbalového Asperu ze Šumperka musí obávat všichni soupeři v Národní lize. A Trávníčkovo trenérské umění? Pod taktovkou mladého kouče roste do velké krásy jeden extra úspěšný žákovský výběr. 

Triumf perspektivního týmu, který očividně táhne za jeden provaz, neunikl pozornosti starosty města Miroslava Adámka. Ten si zasloužené šampionky Ligy starších žákyň pozval přímo na radnici. Nebývá totiž příliš obvyklé, aby provinční Šumperk na ligové úrovni ukazoval záda soupeřkám z Vítkovic či Olomouce. 

Adámek nešetřil chválou 

“Je skvělé vidět, jak mladé talenty z našeho města excelují ve svých disciplínách a odvětvích. Je pro nás čest podporovat tak nadějné sportovce, jako jste vy,” smekl pomyslný klobouk přímo před “nastoupenou četou” Adámek.

Turnajový titul jako bonus  

Přestože je o šumperské hráčky zájem z prestižnějších florbalových adres, zůstávají pospolu. Pokud jim to vydrží, můžou dokázat nemalé věci. Další titul, tentokrát turnajový, je toho dokazujícím příkladem. Prvenstvím na prestižním Ostrava Cupu se nemůže pochlubit hned tak někdo. 

V Šumperku jsme nejlepší! 

“Tři roky zpátky jsme museli skousávat nepříjemné porážky, třeba i o patnáct gólů. Všem jsem říkal, dejte nám čas. Dnes jsme úplně jinde a necháváme za sebou daleko větší kluby z daleko větších měst. Je to o to cennější, že až na dvě výjimky je naše družstvo tvořeno holkami, které u nás vyrostly. Nepotřebujeme nikoho přetahovat, abychom byli nejlepší. V Šumperku se totiž nejlepšími umíme stát,” konstatoval potěšeně se zdravým sebevědomím Jiří Trávníček.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Džemfest
INZERCE
Džemfest