Lucernou se rozléhalo hlasité ŠUMPERK! A teď hurá na mistrovství Evropy

PRAHA – Reprezentantky mažoretkového seskupení KK-Dance chtěly v Praze navázat na základní kolo MiA festivalu, které zvládly na jedničku v Olomouci. Přední místa je zajímala na všech soutěžních frontách. Jak se šumperským děvčatům v hlavním městě dařilo?

Šumperská děvčata se hned čtyřikrát radovala z medailového úspěchu. Foto: kk

Na Hané oslnily svými choreografiemi a zaujaly obecenstvo i porotu natolik, že se všemi sestavami postoupily do pražského finále.  

V legendární Lucerně to byl nelehký boj. O cenná umístění se urputně bojovalo do pozdních večerních hodin. “Chtěli jsme dokázat, že máme právo být na těchto soutěžích a také mít možnost vystoupit na prknech, co znamenají svět,” řekla Olga Davidová, “tisková mluvčí” souboru.

Čtyři medailové zápisy

Šumperk se hned čtyřikrát radoval z medailového úspěchu. Nad dvěma druhými a jednom třetím místě vyčníval zlatý počin vybojovaný za vystoupení pod názvem Ledová královna. Navíc z toho byly hned dva postupy do takzvaného Grand finále. 

“Jsme hrdí, že jsme mohli slyšet celou Lucernou křičet "Šumperk" a jméno našeho souboru KK - Dance s velkým aplausem. Byl to dobře organizovaný festival plný hudby, pohybu a tance. Načerpali jsme mnoho nových zkušeností, které bychom rádi prodali v poslední soutěži. Na mistrovství Evropy do Liberce pojedeme obhájit naše úspěchy z republikového šampionátu v Hradci Králové, kde jsme se kvalifikovali v kategorii kadetek, juniorek a seniorek v asociaci CMA. Ta je pro nás nová. Velmi si toho vážíme,” nezastírala Davidová. 





INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava