Okresní přebor zná mistry, trůn si pronajala parta z Tyršova stadionu

ŠUMPERK - Když nastupovali k poslednímu domácímu utkání končící sezony, měli jistotu, že už je z tabulkového trůnu nikdo nesesadí. Novými okresními šampiony se stali fotbalisté Šumperka. A to s předstihem dvou kol.

Z úspěchu svých oblíbenců měli velkou radost i rodiče a věrní příznivci. Foto: mum

Ačkoliv občas zaškobrtlo, mužské béčko divizního klubu z Tyršova stadionu se o postup do I. B třídy připravit nenechalo. Parta mladíků, jejíž věkový průměr “kazí” pouze hrající trenér Bohdan Hecl, dala razítko na mistrovské vysvědčení ve Starém Městě.  

Bitva, která měla grády 

A že to byla bitva! Domácí Baník se jako jeden z nejvážnějších pronásledovatelů Vicence a spol. vybičoval k velkému výkonu a po vyloučení Kargera sahal po třech bodech. Nakonec urval jediný. Ondřej Musílek ve čtvrté minutě nastaveného času vyrovnal na 3:3 a v následné penaltové loterii měli pevnější nervy a přesnější mušku šťastnější hosté. 

Jeden postup, jeden sestup 

Šumperské béčko se do vítězné stanice dopravilo i v nadcházejícím kole proti Mohelnici (3:2) a svým titulem nechalo alespoň částečně zapomenout na trápení ligového dorostu, jímž většina hráčů v předchozích letech prošla.  

Starší kategorie se krajně nepovedeným ročníkem neskutečně protrápila a ve třiceti zápasech vyválčila pouze jednu remízu. Ve všech ostatních duelech se musela sklonit před větší výkonnostní úrovní kvalitnějších soupeřů. Konečné skóre 6:160 mluví jasně - kočka si velmi často pohrávala s myší. Herně i výsledkově. 

S pohárem pro šampiony mohli křepčit mladíci ze Šumperka. Foto: mum 

Za titulem táhl záložní výběr divizního klubu tvořivý středopolař Libor Vicenec. Že mladý šikula převyšoval úroveň nejvyšší okresní soutěže o parník, potvrzovala i jeho gólová potence. Foto: mum 



INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
AZ Ekotherm
INZERCE
TV Morava