Další cenný úlovek, dračím lasem se nechal chytit obránce s extraligovou minulostí

ŠUMPERK - Nejprve Tomáš Drtil. A teď? Velkolepý návrat s pořadovým číslem 2. Hokejový Šumperk vytáhl z rukávu další defenzivní eso, vedení klubu se domluvilo na spolupráci s Martinem Novotným!

Martin Novotný je hokejově zpátky tam, kde se sportovní kariérou začínal. Do Šumperka se vrátil po úspěšném angažmá ve Zlíně. Foto: Vojtěch Gargulák/beranizlin.cz

Žádná fáma, žádný aprílový vtípek. Je tomu skutečně tak. Na stadion, kde s hokejovou kariérou začínal, se vrací důrazný bek, na jehož kontě je více než 140 extraligových startů. Nasbíral v nich dvacet kanadských bodů. V minulosti působil i v Přerově či Prostějově, první ligu okusil také ve Zlíně. Po konci v Baťově městě dospěl k rozhodnutí, že nastal čas znovu navléknout šumperský dres. 

Jaroš a Handl k tomu 

Po boku Drtila, Rutara a Dudychy by měl vytvořit pevný týmový základ, na němž trenérský tandem Sedlák - Fischer hodlá stavět. Aby nebylo dobrých zpráv málo, prvně jmenovaný hlavní kouč může počítat i se službami agilního forvarda Tadeáše Jaroše. 

V hledání nových či neokoukaných tváří pro nadcházející ročník se zaplnila další kolonka poté, co se Drakům upsal vytáhlý obr. Ve Škoda aréně se pokusí opětovně nakopnout slibně rozjetou kariéru Tobiáš Handl. Takřka dvoumetrový útočník z Olomouce odehrál v elitní soutěži přes 60 utkání, zkušenosti má i s působením v nižších mužských ligách. Někdejší mládežnický reprezentant si je vyzkoušel v Havířově, Jihlavě, Velkém Meziříčí a Brně. 

Kdo k Ryšavému? Oblíbenec diváků kývl Jestřábům 

Dořešena není prozatím otázka obsazení brankářské dvojice. Zatímco Milan Ryšavý pokračuje, Denis Irgl využil možnosti poskočit na vyšší level. Velký oblíbenec fanoušků se pokusí prorazit u prostějovských Jestřábů. 

„Nabídka mě určitě hodně potěšila. Prostějov hraje vršek tabulky a je to tým s velkými cíli. Pro mě jako mladého gólmana jsou to ideální podmínky k dalšímu rozvoji,“ pochvaloval si vítkovický mladík sportovní adresu, na niž se nedávno přestěhoval.  

Na Šumperk nedá nikdy dopustit. “Jsem vděčný za šanci, kterou jsem dostal. Měl jsem možnost zachytat si seniorský hokej a cítím, že mě to strašně moc posunulo. Sám jsem zpočátku nevěděl, co od toho čekat, ale bylo to dobré rozhodnutí. Taky jsem vděčný fanouškům, kteří po celou sezonu vytvářeli parádní atmosféru,” nešetřil chválou Irgl.  



INZERCE
Mrkni na reality Mrkni na reality

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
AZ Ekotherm
INZERCE
TV Morava