David Jílek prorazil na Apeninském poloostrově, za medailovou pozicí zaostal o jedinou příčku

ITÁLIE - Dokáže prorazit nejen na území rodné vlasti, ale i za hranicemi republiky v silné mezinárodní konkurenci. Triatlonista David Jílek to potvrdil na Apeninském poloostrově, kde nebyl v absolutním pořadí daleko od medailového úspěchu.

David Jílek dokončil italské dobrodružství na velmi dobrém bramborovém místě. Foto: fb

“Letos to byl závod se vším všudy,” pousmál se sympaťák ze Zábřeha a narážel při tom už na první disciplínu. “Velké vlny udělaly z plavání víceméně zážitkovou záležitost. Celkový čas atakující 38 minut spíše připomínal plavání na Ironmanovi...”

Jílek vylézal z vody na celkovém třetím místě se ztrátou 120 vteřin. “Těžká byla i cyklistická část. Převýšení 1600 metrů na velmi technickém okruhu, do toho extrémně silný vítr. A sjezd? Absolutně nebyl prostor si odpočinout, ještě dnes mě bolí ruce,” popisoval nelehké podmínky, které v Itálii panovaly.  

Nekončící dřina 

Všestranný sportovec držel bronzovou pozici i po dvaadvaceti kilometrech nekončící dřiny. Jenže v dalším průběhu na ostatní medailové aspiranty nestačil a o jednu příčku se propadl. Do závěrečného běhu se pouštěl s mankem šesti minut na vedoucího borce.  

“Pražilo jako blázen. Tepy jsem měl nezvykle vysoko a bylo mi jasné, že to ode mě žádné super představení nebude. První tři naopak běželi výborně. Proto jsem se soustředil hlavně na to, abych si pohlídal čtvrté místo.” 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava