Když jsou fanoušci právem u vytržení: sehraní bráchové porazili mistra světa

MOHELNICE, KRAMOLÍN - Nejprve nadšené juchání, potom zklamání. Bratři Vejchodové se na vlastní kůži přesvědčili o tom, jak radostné, ale i smolné může být nevyzpytatelné zápolení v sajdkárkrosu.

Jakub a Tomáš Vejchodové (uprostřed) si nedaleko rodného Šumperka užili zlaté závody s nádechem cenného skalpu. Foto: Josef Hejnal

To bylo slávy! Když se sourozenci ze Šumperka představili v "domácím" prostředí v Mohelnických lomech, při závěrečném bodovém účtování za sebou nechali celé startovní pole. Ačkoliv to bylo s přispěním příznivé shody okolností, ve druhém pokračování otevřeného mistrovství republiky na ně nevyzrál ani desetinásobný světový šampion Daniel Willemsen z Nizozemska. 

Když se podaří, co se dařit má

O majitelích zlatých věnců rozhodla druhá jízda. Už v průběhu úvodního kola došlo mezi největšími favority k ostrému kontaktu. Tomáš Vejchoda viděl v levotočivé vracečce skulinku k předjetí a snažil se chytit nabídnutou příležitost za pačesy. 

“Byla šance předjet mistra světa, tak jsme jí využili. Došlo při ní ale ke kontaktu,” vracel se k incidentu Vejchoda. Jeho slavnější sok Willemsen se díky střetu převrhl, a než znovu usedl na svůj stroj, celé závodní pole mu ukázalo záda. Ztráta to byla obrovská, a jak se záhy potvrdilo i osudová. 

Prokletý kramolínský kámen 

Daniel Willemsen si všechno vynahradil ve třetím pokračování mezinárodního mistrovství na známé trati v Kramolíně u Nepomuku. Tentokráte se žádné drama nekonalo, karta se zásadně otočila.  

“Vejchoďákům” urazil kámen rychlospojku u hadičky u motoru a celé čtyři kola trvalo, než dali vše do pořádku. Zatímco v tomto případě se jednalo o pořádného “peška”, ve druhé závodní rundě se naplno projevovala nesporná kvalita holandského rivala. Šumperská dvojice jeho tempu nestačila, a nakonec za ním zaostala o propastných 41 vteřin. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
TV Morava