Mladí Draci si užili semifinálový svátek, před báječnou návštěvou potrápili pražskou Slavii

ŠUMPERK - Zatímco mužský hokejový tým už pobýval na nechtěné sportovní dovolené, juniorská parta si mohla naplno užívat svátečnost vyřazovacího play-off. Mladí Draci ze Šumperka to v první lize dotáhli až do semifinále, před jehož spuštěním se jim navalil do cesty balvan obřích rozměrů.

Poslední utkání Draků v juniorském play-off si nenechal ujít speciální host. Do rodného města a na stadion, kde s hokejem začínal, zavítal olympijský vítěz z Nagana Jiří Dopita. Foto: MD Šumperk

Svěřenci Radka Kučery po třetím místě v základní části narazili ve čtvrtfinálové sérii na druhý celek sousední skupiny Západ. Po dvou shodných venkovních výhrách 2:1 a domácí porážce 1:3 si posun mezi nejlepší kvarteto zajistili zužitkovaným mečbolem s pořadovým číslem 2.  

Výhra 3:1 je posunula do prestižních soubojů s největším favoritem na postup do extraligy. V úvodních dvou duelech s pražskou Slavií to bylo znát, “sešívání” diktovali jednoznačný prim a Drakům nedali žádnou šanci. 

Velký svátek, velká návštěva 

Třetí duel ve Škoda aréně nabídl úplně jinou písničku. "Kučerovci" ze sebe vydávali absolutní maximum a v čase 39:44 se dočkali vyrovnávacího gólu. Na 2:2 srovnal Tomáš Lichner. 

O naději vyvolat malou hokejovou senzaci je připravila nedisciplinovat, která je brzdila v rozhodující třetí části. Jednu za čtyř nabídnutých přesilovek přetavil v klíčový zásah celého střetnutí slávista Štípek. To už běžela 53. minuta a hosté nasadili k rozhodujícímu trháku. Nakonec se finální rozdíl zastavil na třech gólech. 

Zápas vyřazovací části se slavným soupeřem se v Šumperku těšil velkému diváckému zájmu. Snaživé Draky hnalo na zteč takřka 600 fanoušků. A to je na duel mládežnického hokeje obdivuhodné číslo. 





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
ZdeInzeruj Sumperk
INZERCE
TV Morava