Natěšenost rychle vyprchala, šumperští fotbalisté uvízli ve výsledkové bažině

ŠUMPERK - Euforie pramenící z povedeného podzimu a zasloužené odměny v podobě medailového umístění v elitní trojce se po nepovedeném nakročení do jarních odvet začíná mizet jako pára nad hrncem. Fotbalisté Šumperka mají nad čím přemýšlet a co napravovat. Zatím se topí v bažině překvapivé bídy.

Vedení Šumperka nemůžeme mít z dosavadního jarního počínání mužského áčka žádnou radost. Vladimír Dostál nepředstavuje výjimku. Foto: mum

Tři pokusy, žádný bod

Protože ze tří zápasových pokusů nevytěžili ani bod, není divu, že se divizní tabulkou povážlivě propadají. Není to optimální výsledkově ani herně. Největší problém se skrývá v žalostné útočné fázi.

Gólově naprázdno vyšli z úvodního duelu v Havířově, který měl být těžkou prověrkou toho, v jaké aktuální formě se nacházejí. Když už se do slibnější příležitosti přece jen probili, naráželi na spolehlivé zákroky exligového brankáře Laštůvky. Někdejší opora ostravského Baníku udržela čisté konto a nemalým dílem přispěla k nejtěsnějšímu vítězství posílených Severomoravanů 1:0.

Když ofenziva nefunguje

Šumperská ofenziva strádala i během domácí premiéry proti Hlubině. Zatímco hostitelé tápali na obou koncích hřiště, vedoucí mužstvo tabulky si na Tyršově stadionu otevřelo střelnici. Strnad a spol. se brankově prosadili až za rozhonutého stavu 0:4 a ještě k tomu z pokutového kopu.

Vrcholem dosavadního zmaru bylo víkendové zklamání v Řepišti. Žlutomodří po vzoru havířovské nuly ani jednou neskórovali a vraceli se znovu s prázdnou. Mrzet je to muselo o to víc, že se jejich sobotní vyzyvatel před vzájemným soubojem krčil v nejspodnějších patrech průběžného pořadí.

Že se jim hned několikrát postavila do cesty branková konstrukce? Na to se historie ptát nebude. Rozhodují gólovou akci celého utkání vykouzlili fotbalisté domácího celku.

Postup není prioritou

Svěřenci hlavního kouče Tökölyho v průběhu první poloviny sezony navnadili fanouškovskou obec natolik, že si nejodvážnější příznivci začali pohrávat s myšlenkami na třetí ligu. Stačila tři kola a všechno je jinak. Šumperk nerozšířil své bodové konto už v pěti zápasech za sebou.

"Postup do MSFL není prioritní cíl. Jak se zdá, jarní část bude ještě těžší než ta podzimní. Určitě budeme makat do posledního muže o to, aby sezona dopadla co nejlépe," zaznělo ze šumperské kabiny.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
TV Morava